• Kövess minket!

Nemzetközi

Luxus és teljesítmény – Performance Cruiser a Beneteau megújult First sorozatában

Luxus és teljesítmény – Performance Cruiser a Beneteau megújult First sorozatában

Luxus és teljesítmény – Performance Cruiser a Beneteau megújult First sorozatában

2018 őszén a Beneteau bevezette megújult First sorozatát, a First 14, 18, 24, 27 sportvitorlásokat. A First 14 máris elnyerte a Sail Magazine díját, 2019 legjobb hajója lett Daysailer kategóriában. Jövő nyáron a márka tovább bővül az 53 lábas, performance cruiser First Yacht 53-al, mely jól követi a Beneteau szlogenjét: „Avant-garde a hajózásban”. A Beneteau az elmúlt 40 év alatt közel 24 000 hajót gyártott, számos modellje nyert nemzetközi díjakat. Most a Beneteau tovább fejlesztette legendás First sorozatát, a luxust és a teljesítményt kedvelő vitorlázók vágyainak megfelelően.

A vitorlásjacht tervezői Roberto Biscontini és Lorenzo Argento, akik elsősorban azzal nyerték el a megbízást, hogy a nagyon nagy teljesítményű jachtok tulajdonságait kiválóan tudták ötvözni a First márka klasszikus vitorlás örökségével. A fejlesztők különös figyelmet fordítottak a márka meglévő ügyfeleinek körében végzett felmérések eredményeire is a jacht megalkotásakor - mondta Damien Jacob, a BENETEAU vitorlásjacht termékkoordinátora.

Roberto Biscontini harminc éves Amerika Kupa tapasztalata is nagyban segítette a tervezést. A First Yacht 53 tökéletesen kiegyensúlyozott hajótestet kapott, rendkívül ígéretes menetteljesítményt nyújtva. A kívánt eredmény elérése érdekében több mint húsz terv és szimuláció került alkalmazásra a tömegközéppontjának pontos meghatározásához.

A First Yacht 53 fedélzeti tervét és belső kialakítását Lorenzo Argento részletekre összpontosító látásmódja vezérelte. A modern jachtok minimalista jellemzői - alacsony kabintető, széles és nyitott tat, letisztult kokpit - mellett prémium anyagok, karbon rudazat, óriási lounge és dingi garázs szolgálja a vitorlázók kényelmét.

Fotók: Beneteau

 

További információ

Láng Róbert

mail@robertlang.hu

www.beneteauyacht.hu

www.facebook.com/BeneteauHungary