• Kövess minket!

Nemzetközi

Les Voiles d’ Antibes, hogy ne feledjük el a Klasszikus hajókat

Les Voiles d’ Antibes, hogy ne feledjük el a Klasszikus hajókat

Les Voiles d’ Antibes, hogy ne feledjük el a Klasszikus hajókat

A Panerai Yacht Classic Challenge, nem a legnagyobb versenysorozat ugyan, de talán valamilyen olyan értéket képvisel, amit a régi korok embere meglátott és tisztelt a vitorlázásban. Az értékek megőrzése, a hagyományok ápolása mellett a  Klasszikus Yacht – okal való folyamatos vitorlázás az, amiről szól a versenysorozat, és talán nem véletlen hogy az olasz luxusóra márka a Panerai is ezért adta a nevét ezekhez a versenyekhez.

Az idei évadban tíz verseny szerepel, ami között megtalálható a most hétvégén rendezett Les Voiles d’ Antibes, az Argentario Sailing Week, A British Classics vagy közismertebb nevén a Cowes Week. A sorozatnak van két versenye ami szintén a Klasszikus Yachtok egyik bölcsőjéhez, nevezetesen Newport – hoz kötődik, majd a sorozat ősszel ismét visszatér a Mediterrán vizekre, ahol talán a Regatta Royal Cannes méltó lezárása az évadnak.

Az Antibes – i versenyt először 1996 – ban rendezték és az idei volt a huszonharmadik ilyen esemény. A verseny az első fontos európai verseny a sorozatban ami megnyitja a szezont minden évben. A versenyre 82 hajó nevezett ami elég szép számnak mondható ha Klasszikus Yachtokra gondolunk. Minden év júniusában a Port Vauban a francia riviéra egyik legnagyobb kikötőjében gyűlik össze a klasszikus flotta, hogy pár napon keresztül versenghessenek egymással. A körülmények idillikusak, talán ezért sem véletlen, hogy a tulajdonosok egyik kedvelt versenye ez.

 

A versenysorozat honlapja:

http://www.paneraiclassicyachtschallenge.com

Eredmények:

http://www.paneraiclassicyachtschallenge.com/en/regattas/les-voiles-antibes/#/rankings