• Kövess minket!

Nemzetközi

Legénységcserék a Volvo Ocean Race - en

Legénységcserék a Volvo Ocean Race - en

Legénységcserék a Volvo Ocean Race - en

A Volvo Ocean Race – en semi különös nincs abban, hogy különböző okok miatt legénységet cserélenek a csapatok. Utoljára például az idei VOR nemrég befutott harmadik szakaszán is voltak cserék, a győztes Mapfre – nél például Antonio 'Ñeti' Cuervas-Mons helyett Louis Sinclair versenyzett, vagy a Dongfeng -nél sérülés miatt az utolsó pillanatban ugrott be Kevin Escoffier.

Úgy tűnik a negyedik szakaszon kicsit több csere is lesz. Nemrég jelentette be a Dongfeng, hogy Marie Riou helyett az előző VOR – on a Team SCA – n versenyző Justine Mettraux versenyez majd, illetve a navigator Pascal Bidegorry sérülése miatt Frank Cammas is a hajón lesz a negyedik szakaszon. Cammas – nak mondjuk van némi tapasztalata a VOR – al kapcsolatban, hiszen a 2011 – 12 -es versenyen ő kormányozta a győztes Groupama – t.

Más csapatoknál sem állt meg az élet, hiszen a Team Brunel – en gyakorlatilag a fél csapat cserélődik. A negyedik szakaszon sérülés miatt nem lesz ott Annie Lush, őt egy szintén korábban Team SCA – s jelenleg a WMRT – ben versenyző Sally Barkow helyettesíti majd. Ezen kívül Louis Balcaen, Alberto Bolzan és Peter Burling sem lesz ott a következő szakaszon. Helyettük Rome Kirby, Sam Newton és Jens Dolmer érkezik a hajóra.

 

A verseny honlapja:

www.volvooceanrace.com