• Kövess minket!

Nemzetközi

Kevesebb mint egy hónap és rajtol a Brest Atlantiques

Kevesebb mint egy hónap és rajtol a Brest Atlantiques

Kevesebb mint egy hónap és rajtol a Brest Atlantiques

A Brest Atlantiques Race egy 14,000 tengeri mérföldes verseny, amit az Ultim Class – nak írtak ki. A rajt a franciaországi Brest – ben lesz november harmadikán.

Az első Brest Atlantiques rajt és célvonala is a Saint - Mathieu pont és a Toulinguet világítótorony közötti két mérföldes szakasz lesz, ami talán kicsit túlzó a négy induló Ultim – hoz képest. A 14.000 tmf – es  útvonal az eddigi leghosszabb pálya amit a teljes Ultim Class – nak szerveztek. A Brest – i rajt után a mezőny Rio de Jainero érintésével jut el Cape Town – ba, majd innen vissza Brest – be. A verseny útvonala két ikonikus szigetet is érint, egyrészt a Cagarras Island – et ami Rio – ban a híres Ipanema Beach – nél található a Copacabana mellett és Robben Island – et ahol Nelson Mandela 18 évig raboskodott Cape Town – ban.

A verseny másik érdekessége hogy a 32 méter hosszú trimaránokkal négykezes versenyt vívnak majd, illetve lesz még egy MCM (Media Crew Member) is a hajón de ők nem segíthetnek a versenyzésben.

A négy hajó és legénységei:

Actual leader:                                Yves Le Blévec - Alex Pella

Maxi Edmond de Rothschild:      Franck Cammas - Charles Caudrelier

Trimaran Macif:                             François Gabart - Gwénolé Gahinet

Sodebo Ultim 3:                            Thomas Coville - Jean-Luc Nélias

 

A névsor nem akármilyen hiszen ezek a versenyzők együtt összesen eddig 11 Transat Jacques Vabre, 5 The Ocean Race (ex Volvo Ocean Race), 4 Route du Rhum, 2 Solitaire du Figaro és Mini-Transat, 1 Vendée Globe, 1 Transat AG2R, 1 English Transat – ot nyertek már. A nyolcból öt vitorlázó tartotta vagy épp tartja a Jules Verne Trophy rekordját, illetve ketten is voltak már szóló földkerülő rekorderek.

A Vendée Globe – hoz hasonlóan itt is fesztivál lesz egy hétig a rajt előtt. A versenyfalu október 26 – án nyit és november 3 – án a rajt után zár be. A versenyfalunak a 300 méter hosszú Malbert dock ad majd otthont ahol a trimaránok is kikötnek, illetve ahol egy 600 m2 – es sátor várja az odalátogatókat.

A verseny honlapja:

https://www.brestatlantiques.com