• Kövess minket!

Nemzetközi

Idei első győzelmét zsebelte be a STIG a Melges 40 GP - n, a Copa del Rey – en

Idei első győzelmét zsebelte be a STIG a Melges 40 GP - n, a Copa del Rey – en

Idei első győzelmét zsebelte be a STIG a Melges 40 GP - n, a Copa del Rey – en

A Melges 40 hajóosztály idei versenynaptárában a bemelegítő verseny mellett négy GP szerepelt. Ebből eddig kettő már lezajlott és harmadik fordulót rendezték most hétvégén Mallorca – n a Mapfre Copa del Rey keretei között. A bemelegítő versenyt és az első két fordulót is az INGA From Sweden nyerte Richard Goransson kormányzásával. Palma volt az első alkalom, hogy idén nem a svéd csapat nyert sőt annyira nem sikerült ez a versenyük, hogy három győzelem után utolsók lettek.

A versenyre öt Meleges 40 – es jött el, és a néegy nap alatt összesen tizenegy futamot sikerült vitorláznia a mezőnynek. Az első napon három futamot sikerült rendezni. Az elsőt egyből megnyerte a Stig, majd kettőt a Sikon. Napvégén mind a két csapat 7 – 7 ponttal állt, mert a Sikon a két első helye mellett még begyűjtött egy ötödiket is, Francesco Bruni – ék pedig egy negyedik és egy második helyet mentek még. Harmadik volt nap végén a Vitamina – Cetilar 2,2,4 helyekkel egy ponttal lemaradva az élmezőnytől.

A második napra is három futam jutott. Ez a Stig napja volt, mert ezen a napon hat ponttal meg tudott lépni a mezőnytől. az első futamot a Vitamina – Cetilar nyerte, majd a Stig gyűjtötte be a maradék két futamgyőzelmet. Nap végén Bruni – ék átvették a vezetést, második volt a Vitamina – Cetilar 17 ponttal és a harmadik helyre feljött a Synergy három pontra lemaradva a második hajótól.

A harmadik napon a megszokott menetrend szerint megint három futam következett. A Stig nem kezdett valami jól ment egy utolsó és egy utolsó elött helyet és végül a harmadik futamot megnyerte, ezzel együtt is meg tudta tartani vezető helyét ráadásul öt pont előnnyel vághattak neki a zárónapnak. A Sikon a második nap végén kicsit visszaesett a mezőnyben, de a harmadik napi két futamgyőzelmükkel és egy negyedik hellyel visszaléptek a dobogó második fokára. Harmadik volt kilenc futam után a pontazonossággal a Vitamina – Cetilar.

A zárónapon már csak két futamot rendeztek. A Stig két második helyet vitorlázott így hat ponttal nyerte a Copa del Rey – t, és az első GP versenyét az idén. Második lett a Sikon aki egy futamgyőzelem mellett még egy negyedik helyt vitorlázott ezen a napon. Harmadik lett összesítésben a Vitamina – Cetilar akik egy harmadik és egy ötödik hellyel zárták a versenyt.

Az osztály honlapja:

https://www.melges40.com