• Kövess minket!

Nemzetközi

Gyapjasék nyerték a második napot San Remo - ban

Gyapjasék nyerték a második napot San Remo - ban

Gyapjasék nyerték a második napot San Remo - ban

Nagyot javítottak a Gyapjas testvérek a San Remoi verseny második napján, 21 helyet léptek előre, ők nyerték a második napot.

A Carnival Race második napjának - amelyen három futamot rendeztek - megnyerésével 21 helyet jöttek előre a Gyapjas testvérek a 470-es mezőnyben San Remoban, az idei Európa-bajnokság helyszínén. Az egyelőre még kieső nélkül számolt listán a csütörtök esti 36. helyről péntek estére a 15.-re lépett előre a magyar egység.

A 7-8 csomós széllel indult napon mindhárom futamban jól rajtoltak Gyapjasék, s a jó sebességüknek is köszönhetően folyamatosan elől vitorláztak. "Nehéz előre tervezni ekkora mezőnyben, szokatlan, hogy ilyen sok hajó vitorlázik egyszerre, nagyon szétnyílik a mezőny a viszonylag hosszú pályán, nehéz gy kontrollálni, hogy melyik oldal fog bejönni, ezért inkább a biztonság volt a fő szempont, így egyik futamban sem tudtunk nyerni, de a három futamban a legjobb átlaggal összességében a legkevesebb pontot gyűjtöttük pénteken" - értékelte a napot Gyapjas Balázs.  A magyar hajó pénteki futameredményi 5., 7. és 8. voltak.

 

A nap végére 13-14 csomóig erősödő szélben a magyar hajó fegyelmezetten vitorlázott, nem vállaltak extrém húzásokat, mivel a szélben hosszabb lengések is voltak, amiket nehéz volt eltalálni, meg azt is, hogy meddig tartanak, ráadásul voltak benne jelentős emelések is, szóval nem voltak egyszerűek a körülmények.

A mezőnyben öt futam után a török Cinar testvérek vezetnek, mögöttük a kétszeres junior világbajnok francia Macchetti-Dantés kettős, valamint a Ducelier-Michel egység következik. A következő futam után már kiesővel számolják az eredményt, ami feltehetően jelentősen átrendezi a mezőnyt, Gyapjasék például megszabadulnak a második futamban beszerzett BFD-től.

Eredmények:

https://www.yachtclubsanremo.it/wp-content/uploads/2018/09/CLASSIFICA-FINO-ALLA-PROVA-5-DOPO-LE-PROTESTE.pdf