• Kövess minket!

Nemzetközi

Érdi Mári jól kezdett Portugáliában

Érdi Mári jól kezdett Portugáliában

Érdi Mári jól kezdett Portugáliában

Portugáliában versenyez Érdi Mári, a szerdán kezdődött vilamourai regattán az első nap után az első helyen áll.

Érdi Mári a miami Világkupa-versenyt követő néhány napos pihenő után Portugália déli részén edzőtáborozik és versenyez. Az algarvei Vilamourában 9 nemzet 36 versenyzője nevezett a Laser Radial osztályban, közöttük a legfrissebb világranglista 3. helyezettje, a dán Anne-Marie Rindom (Érdi Mári a ranglistán jelenleg az 5. helyen tartózkodik), a tavalyi Palma de Mallorcai Trofeo Princessa Sofia győztese, a tavalyi aarhusi összevont világbajnokság 3. helyezettje és a 30. norvég Line Flem Hoest, valamint a 40., ugyancsak dán Anna Munch, aki a vébén a 48. helyen zárt. 

A verseny első napján három futamot rendeztek, amelyek közül kettőt Érdi Mári, egyet pedig Rindom nyert. Így három futam után a mezőnyt a magyar vitorlázó vezeti, miután a két futamgyőzelem mellé egy 2. helyet futott. Mögötte Rindom következik, majd a német Svenja Weger és Anna Munch állnak a 3. és a 4. helyeken.

A női Laser Radial és a férfi Laser Standard osztályok Európa-bajnokságát ugyancsak Portugáliában rendezik május második felében, a verseny helyszíne Porto lesz.

 

Eredmények:

http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/vilamoura-coach-regatta-en?fbclid=IwAR3EZLwPhrHe6vLHsER_aIFUZuGubPP4uM8ngDeb9W8BqHAWET-0wOIDyzA