• Kövess minket!

Nemzetközi

Érdi Mári a második helyen zárt Portugáliában

Érdi Mári a második helyen zárt Portugáliában

Érdi Mári a második helyen zárt Portugáliában

Kalandos végjátékkal a második helyet szerezte meg Érdi Mári a dél-portugáliai Vilamourában.

Újabb két futamot rendeztek a portugáliai Vilamourában rendezett Laser verseny utolsó napján, a megelőző futamoknál még gyengébb, 7-8 csomós keleti-északkeleti szélben, de hasonló hullámzás mellett. Érdi Mári a második helyről kezdte a végjátékot és végül ott is fejezte be a versenyt. Közben azonban kalandos események történtek. Mári ugyanis nyerőesélyét akkor válthatta be, ha három futamot rendeznek és mindháromban nyer, dán ellenfele pedig mindháromszor második. Két futam esetén a magyar versenyzőnek mindkettőben az élen kellett végeznie és Rindom az egyikben nem lehetett jobb harmadiknál.

Jól indult a nap, a pénteki első futamot nagy előnnyel húzta be a magyar versenyző. "Nagyon jó rajt után nagyon jó sebességgel haladtam" - összegezte a futamot Érdi Mári. A következő futamban is vezetett és ellenfele, a dán Anne-Maria Rindom a harmadik helyen állt, így egészen az utolsó hátszélig Mári volt nyerő helyzetben. Az utolsó hátszélben azonban Rindom megelőzte az addig előtte, a második helyen álló  honfitársát, Anna Munchot és szorosan érkeztek az utolsó bójához, ahol nég volt esély arra, hogy beérjen Mári és Rindom közé. A magyar versenyzőt azonban ebben a helyzetben body pumping miatt kizárták az utolsó futamból, így DSQ került a listába. A versenyen így Mári a második helyen végzett a dán Anne-Maria Rindom mögött.

"Nagyon eredményes volt a portugáliai edzőtáborozás és versenyzés, sokat voltunk vizen, jó szelekben és hullámzásban jó ellenfelekkel vitorláztunk" - értékelte Mári az időszakot. Jó sebességeket sikerült elérnie, különösen hátszélben tudott sokat gyorsulni.

 

Eredmények:

http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/vilamoura-coach-regatta-en?fbclid=IwAR3EZLwPhrHe6vLHsER_aIFUZuGubPP4uM8ngDeb9W8BqHAWET-0wOIDyzA