• Kövess minket!

Nemzetközi

Elkelt Murdoch vitorlása

Rupert Murdoch-ra rájár a rúd - legalábbis elsőre nagyon úgy tűnik.

Az elmúlt évek botrányai alaposan megtépázták a News Corporation hírnevét (és értékét), tavaly nyáron immár harmadik alkalommal adta be a válókeresetet, most pedig még csodálatos vitorlását is eladta. Alaposabban utánajárva aztán kiderül, hogy annyira mégsem kell félteni az öreget, pláne most, hogy közel 30 millió dollárt kapott a Roseheartyért.

Bármennyire is soknak tűnik 6,5 milliárd forint egy hajóért, valójában abszolút piaci ár, sőt valamivel talán még alacsonyabb is annál – utóbbit talán Murdoch hírneve is indokol. A vitorlás azonban kétséget kizáróan gyönyörű: a 184 láb hosszú hajót a Perini Navi készítette még 2006-ban és mindent tud, amit ebben a műfajban tudni érdemes. Az 1560 négyzetméternyi vitorlával szerelt hajó izgalmasabb extrái közé tartozik a wakeboard, a búvárfelszerelés és a fedélzeti jakuzzi, médiamágnásról lévén szó pedig a wifin és a plazmatévés kabinokon sem csodálkozhatunk.

A Rosehearty vonzerejét mutatja, hogy mire kettőt pislogtunk, már el is adta. A vevő személyét egyelőre nem tudjuk, az eladás okát azonban igen. Egy bennfentes szerint ugyanis Rupert éjjel-nappal dolgozik és hiába szereti a hajót és hiába van azon wifi, egyszerűen nem tudja kihasználni. Hát ezért.

Forrás: burzsuj.blog.hu