• Kövess minket!

Nemzetközi

Bedurvult az idő a Világkupán

Bedurvult az idő a Világkupán

Tegnap megérkezett az erős szél Palma de Mallorcára, a 45. Trofeo S.A.R. Pricesa Sofía versenyre. 20-25 csomós szél fújt, amelyben két-három futamot rendeztek az osztályoknak (a 470-es kivételével).

A szél és a hullámzás a legjobbakat is próbára tette. A Laserben vezető Robert Scheidt tegnapi harmadik futamja azért sikerült gyengébbre, mert a világbajnok kettőt is borult...

A versenyrendezők dolgát nehezítette, hogy az öbölbe érkezett a 333 méter hosszú Harry S. Truman amerikai repülőgép-hordozó, amelyet 1000 méterre megközelíteni is tilos, 2400 méteres körzetében pedig megállni sem szabad. Így a jó szélben is rövid, többkörös pályát futottak például a szörfösök.

Az erős szél és hullámzás próbára tette a versenyzőket. Például a Lasereseknél az összetettben vezető Robert Scheidt a harmadik futamon gyengébben teljesített, mert kétszer is borult.

Berecz Zsombor továbbra is jól szerpel, persze az Arany csoportban nehezebb dolga van, mint a selejtezőkön. Kilenc futam után a 13. helyen áll, 12 pontnyira az Éremfutamot jelentő tizedik helytől, ahol most éppen az angol Edward Wright áll, aki volt már Európa-bajnok.

Zsombi mögött számos nagy menő van, többek között a világranglistát vezető ausztrál Oliver Tweddel, a melbourne-i győztes Björn Allanson, vagy például Jorge Zarif, Mark Andrews, Josh Junior, Andy Murdoch, Alican Kaynar, Tomas Vika, Michael Maier, Max Salminen, Gasper Vincec, vagy éppen a versenyt futamgyőzelemmel nyitó Luke Lawrence, és még sorolhatnám.

Érdi Mária a Laser Radial mezőnyben 40. kilenc futam után, vagyis valamelyest hátrébb került, de az ő súlyával és rutinjával jelenleg csodaszámba menne, ha 20-25 csomós szélben ez fordítva történt volna. Az Arany csoportba került, már akármit csinál kiválóan teljesített élete első Világkupa versenyén.

A szörfösöknél Gádorfalvi Áron ment egy 3. helyet, de ezzel együtt is a középmezúőnyben van.

Az eredmények megtalálhatók itt:
http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/laregata/vertodoslosresultados/id/1/idsc2r/29