• Kövess minket!

Nemzetközi

Az SAP Extreme nyerte a 2017 - es Extreme Sailing Series - t

Az SAP Extreme nyerte a 2017 - es Extreme Sailing Series - t

Alingi győzelem Los Cabos - ban

Az Extreme Sailing Series idei utolsó nyolcadik állomását a Mexico – i Los Cabos – ban rendezték. A verseny előtt összetettben az SAP Extreme vezetett öt ponttal az Alingi és hattal az OmanAir előtt, ami azt jelentette, hogy ha a dánok nem hibáznak nagyot Mexico – ban akkor az idei győzelem az övék lesz, de a második helyért még izgalmas párharc volt várható.

A Los Cabos – i versenyre nyolc hajó adta le a nevezését és a megszokott hat hajó mellett egy amerikai (Lupe Tortilla Demetrio) és egy Mexico – i (Team Extreme Mexico) adta le nevezését. Apróbb változás még, hogy a Land Rover BAR Acadmy – nél, csakúgy, mint San Diego – ban megint kaptak egy kis erősítést a fiatalok. San Diegoban a négyszeres Olimpiai Bajnok Sir Ben Ainslie, Mexico – ban pedig Rio Olimpiai Bajnoka Giles Scott segít majd a fiataloknak.  

Az első napon hat futamot rendeztek, ami egyben érdekesre is sikerült, mert ezen a napon egyedül az SAP Extreme tudott duplázni a futamgyőzelmek tekintetében. Az első futamot az NZ Extreme nyerte, második lett az OmanAir és harmadik az Alingi. A második futamban a hét forduló után vezető SAP Extreme is megvillant. Ezt a futamot ők nyerték, ismét második lett az OmanAir és újra harmadik az Alingi. A harmadik futamot az OmanAir húzta be, második lett az SAP és ismét harmadik az Alingi. A negyedik futamban három harmadik hely után az Alingi is tudott futamot nyerni második lett az OmanAir és harmadik az SAP. Az ötödik futamban az egyetlen duplázó az SAP nyert, megint második lett Phil Robertson az OmanAir – rel harmadik pedig az Alingi. A hatodik futamban megvillantak a brit fiatalok és ezt a futamot ők nyerték, ismét második lett az OmanAir és harmadik a RedBull. Nap végén az OmanAir vezetett, akik egy futamgyőzelmük mellett 5 második helyet vitorláztak. Hét ponttal lemaradva második volt az Alingi, és még két pontra harmadik az SAP.     

A második nap szintén hat futamot rendeztek Los Cabos – ban. Ez a nap mondhatjuk egyértelműen az Alingi – é volt, mert a svájciak a rendezett futamokból csak egyet nem tudtak megnyerni méghozzá az utolsót, de itt is másodikak lettek, amivel nap végén átvették a vezetést -7 pontból + 5 – öt csináltak. Nap végén második lett az utolsó futamot megnyerő OmanAir, aki emellett 2,6,4,4,3 helyeket vitorlázott. Harmadik helyen öt ponttal lemaradva az SAP állt nap végén, aki elég kiegyensúlyozottan 4,2,3,2,2,3 helyeket vitorlázott.

A harmadik napon öt futamot sikerült csak rendezni, de a forgatókönyv hasonló volt, mint a második napon. Az Alingi megint csak egy futamot nem tudott megnyerni, ez most az első volt ahol utolsó lett, de ennek ellenére három nap után is 12 pont előnnyel az élen maradt. A nap végén második maradt az OmanAir, aki 2,7,2,4,3 helyeket vitorlázott. A harmadik helyen sem történt változás, mert az SAP azon kívül, hogy megnyerte az e napi első futamot két harmadik, és két ötödik helyet ment.

A zárónapra már csak három futam maradt amiből az utolsó a szokásoknak megfelelően dupla ponttal számított. Az elsőt és a második futamot is az OmanAir nyerte, az elsőben második lett az SAP, harmadik  Land Rover BAR. A másodikban az Alingi érkezett másodiknak és az SAP harmadiknak. A zárófutamot a helyi Mexico – i csapat nyerte, második lett az Alingi és harmadik az SAP. Ez egyben azt is jelentette, hogy az Alingi nyerte a Los Cabos – i versenyt 12 pont előnnyel, második lett az OmanAir és harmadik az SAP.

A 2017 – es szezon utolsó versenye is dupla ponttal számított az összesítésben. Ezzel együtt az SAP meg tudta tartani vezető helyét két ponttal amivel ő lett 2017 ESS bajnoka. Két ponttal lemaradva a Mexico – i futamot nyerő Alingi lett a második az idei sorozatba és egy ponttal lemaradva az OmanAir a harmadik.

 

A verseny honlapja:

https://www.extremesailingseries.com

Eredménynek:

https://www.extremesailingseries.com/results