• Kövess minket!

Nemzetközi

Az IDEC Sport megkezdte Asian Tour – jának utolsó rekordját

Az IDEC Sport megkezdte Asian Tour – jának utolsó rekordját

Az IDEC Sport megkezdte Asian Tour – jának utolsó rekordját

Az IDEC SPORT maxi trimarán újra versenyben van. Francis Joyon és csapata reggel elhagyta Hong – Kong – ot és megkezdte a csapat Asian Tour – jának utolsó szakaszát a Hong – Kong – London rekordkísérletet. A klasszikus Tea Route rekord idejét utoljára 2018 – ban az olasz tengeri vitorlázó Giovanni Soldini és csapata javította meg a Maserati trimaránnal. A rekordidő ekkor 36 nap 2 óra és 37 perc volt.

Az IDEC SPORT ASIAN TOUR – jának negyedik állomása a Tea Route a túra leghosszabb és legnehezebb kihívása. Több mint 13.000 tmf amit régebben a teaszállítók több hónap alatt tettek meg, és amit most az IDEC Sport kevesebb mint 36 nap alatt akar végig vitorlázni.

Gyengeszeles kondíciók a rajtnál:

Francis Joyon sok csapattal ellentétben nem szeret a rajtvonalnál várakozni az ideális körülményekre. Az eddigi rekordjai során is rengetegszer a megérzéseire hagyatkozás elég volt a céljai eléréséhez. Az előző heti Shenzhen – i sajtótájékoztatók után repült vissza Hong – Kong – ba ahol négy fős csapatával (Antoine Blouet, Christophe Houdet, Bertrand Delesne és a fiával Corentin – el) döntöttek a szombat reggeli rajt mellett. A rajt után 10 – 15 kts – es Észak – Nyugati szélben indultak el az IDEC Sport – al.

 

A rekord nyomonkövetése:

https://trimaran-idec.geovoile.com/routeduthe/2020/tracker/