• Kövess minket!

Nemzetközi

Az Ichi Ban nyerte Handicap rendszer szerint a Sydney Hobart – ot

Az Ichi Ban nyerte Handicap rendszer szerint a Sydney Hobart – ot

Az Ichi Ban nyerte Handicap rendszer szerint a Sydney Hobart – ot

Talán az első és a media számára legérdekesebb változással érdemes kezdeni ami az elmúlt pár napban történt a 73. Rolex Sydney – Hobart – on. Azt írtuk előző cikkünkben, (http://www.compassmagazin.hu/nemzetkozi/uj-idorekorddal-a-wild-oats-xi-nyerte-a-rolex-sydney-hobart-3924/) hogy a Wild Oats XI. nyerte a versenyt, de közben lezajlott egy óvástárgyalás, amely döntése értelmében a Wild Oats 1 órás büntetést kapott, így ezzel “csak” második lett, hiába ő futott először át a célvonalon. A versenyt így az LDV Comanche nyerte így az új rekord is 1 nap 9 óra 15 perc 24 másodperc.

A másik nagy kérdés mindig a versenyen, hogy az abszolút befutó mellett ki tudja megnyerni a handicap alapon számolt versenyt. Előző évben egy VOR 70 – es a (régi Groupama) Giacomo nyert, idén viszont az Ichi Ban nevű TP 52 – es volt eredményes Matt Alannel a kormányánál. A mezőny egy része ugyan még nem futott be, de ezek a hajók már nem tudnak olyan időt vitorlázni amivel az Ichi Ban elé kerüljenek.

A Clipper Round the World mezőnye is részt vet a versenyen, de őket külön értékelték. A Clipper 70 – es osztályt a Sanya nyerte, második lett a Garmin, harmadika Nasdaq

 

A verseny honlapja:

http://www.rolexsydneyhobart.com

Eredmények:

http://www.rolexsydneyhobart.com/standings/