• Kövess minket!

Nemzetközi

Alingi győzelem Mexico – ban és 2018 – as ESS – ben is

Alingi győzelem Mexico – ban és 2018 – as ESS – ben is

Alingi győzelem Mexico – ban és 2018 – as ESS – ben is

Az Extreme Sailing Series idei hetedik egyben záró fordulóját ismét Los Cabos – ban Mexico – ban rendezték a hétvégén. Az utolsó verseny előtt az Alingi vezetett összesítésben , igaz csak három ponttal az SAP előtt ami az utolsó dupla pontos verseny előtt nem tűnt behozhatatlan hátránynak sőt még a svájciak gyengébb szereplése esetén az OmanAir is odaérhetett volna a dobogó legmagasabb fokára. A zárófordulóra Sir Ben Ainslie és Giles Scott is beült az INEOS Rebels UK – ba hogy kicsit javítsanak az idei eredményen. A hajó nem volt ismeretlen számulra mert a GC32 Racing Tour – ban folyamatosan versenyeznek a hajóval.

Az első napon három futamot rendeztek a mezőnynek. Roman Hagara – ék a RedBull – al nem hibáztak és mind a három futamot magabiztosan nyerték. Második volt nap végén az OmanAir 3,3,2 helyezésekkel. Harmadik helyen pontazonossággal  az Alingi állt 2,2,4 helyekkel. Negyedik helyen 5 ponttal lamaradva az INEOS áll, akit egy ponttal lemaradva követett az SAP.

A második napon is hasonlóan három futamot vitorláztak a csapatok. A második nap az OmanAir – é volt, igaz csak az utolsó futamot sikerült megnyerniük, de a két második helyükkel élre tudtak állni igaz pontazonossággal az előző napot nyerő RedBull – al. A nap első futamát megint a RedBull nyerte, illetve az Alingi tudott még nyerni egy futamot amivel hat ponttal lemaradva ő zárta harmadik helyen a napot.

A harmadik napra csak két futam jutott. Ez a nap egyértelműen az Alingi – ről szólt, mert mind a két futamot nyerték, de ezzel is csak a másodikak voltak két ponttal lemaradva az OmanAir mögött. Harmadik volt a RedBull, akinek az Alingihez hasonlóan 83 pontja volt nyolc futam után.

Az utolsó napra négy futam maradt, köztük az utolsó duplapontos futammal. Az Alingi ezen a napon sem hibázott sokat. A napot egy harmadik hellye kezdte majd nyert három futamot és ezzel nem csak Los Cabos – ban diadalmaskodott, de a szezont is megnyerte. A svájciak elég meggyőzőek voltak az idei szezonban, mert a hét versenyből ötöt megnyertek és emellett egy negyedik és egy második helyet gyűjtöttek be. Második lett Mexico – ban a RedBull akik az erős kezdés után végül dobogón tudtak maradni és az utolsó napon is nyertek még futamot. Harmadik lett az OmanAir, akik ezzel a harmadik hellyel az éves összesítésben a második helyet szerezték meg. A 2018 – as szezonban az SAP Extreme lett a harmadik, ráadásul azonos ponttal mint az OmanAir.

Az idei sorozatban már nem lesz több verseny így a GC32 – eseket már csak jövőre láthatjuk újra.

 

A verseny honlapja:

www.extremesailingseries.com