• Kövess minket!

Nemzetközi

A Royal Danish Yacht Club nyerte az első női Sailing Champions League - t

A Royal Danish Yacht Club nyerte az első női Sailing Champions League - t

A Royal Danish Yacht Club nyerte az első női Sailing Champions League - t

Maga a Sailing Champions League sorozat már több éve zajlik Európában, ami hasonlóan a focihoz az öreg kontinens legjobb Klubjainak versengését jelenti valójában. Idén első alkalommal nyitottak a szervezők a hölgyek és az ifjúság felé, és rendezték meg külön a gyengébbik nemnek is a versenyt. Erre lévén a sorozat német érdekeltségű mi sem lehetett volna jobb alkalom, mint a Kieler Woche, a Világ egyik legnagyobb vitorlás eseménye. A versenyt június 16 és 18 között rendezték meg, ahol hat országból (DEN,FIN,GER,NED,SWE,SUI) tíz klub leányai versengtek, hogy elnyerjék a Bajnokok Ligája trofeát. Az esemény fő támogatója a Kieler Woche – hez hasonlóan az Audi volt.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően északi győzelemre lehetett számítani, mert a Royal Danish Yacht Club (KDY) színeiben induló csapatot a londoni olimpián női 470 – esben képviselő Henriette Koch vitte a hajót és a csapat már jópárszor indult a Kiel – i eseményen is. Talán az sem egy utolsó szempont, hogy a csapat 2015 – ben már nyert női WMRT – t, és a pár hete Porto Cervo – n tartott első elődöntőn a férfiak között is kvalifikálták a Club – ot a St. Morritz – i döntőbe.

A versenyt hasonlóan a Sailing Champions League többi versenyéhez J – 70 – es hajókkal vívták. A versenyen húsz futamot sikerült vitorláznia minden csapatnak. A tíz hajót két ötös csoportba osztották és így vitorláztak a csapatok. A legeredményesebb a várakozásoknak megfelelően a Royal Danish Yacht Culb volt, akik mindössze hat futamban nem az első helyen futottak be, de ezekben a futamokban sem mentek rosszabbat negyedik helynél. A második helyen a szintén dán Hellerup Seljklub (HS) csapata végzett. Nekik is elég impozáns a mérlegük, mert több mint a futamok felét ők is nyerték. Harmadik helyen a német Warnemündei klub a ASVW csapat végzett.

A hölgyek versenyére ugyan még egy évet kell majd várni, de a Sailing Champions League következő elődöntője augusztus elején St. Péeterváron less.

 

Az esemény weboldala:

http://sailing-championsleague.com/

Eredmények:

https://kw2018.sapsailing.com/gwt/Home.html?locale=en#/regatta/leaderboard/:eventId=1a73aaef-7386-4178-8a11-14ced71e1d8c&regattaId=Kieler%20Woche%202018%20Women's%20Champions%20League

Women’s SAILING Champions League csapatai:

Denmark
- Kongelig Dansk Yachtklub, Copenhagen
- Hellerup Sejlklub, Hellerup 
- Women on Water

Finland
- Nyländska Jaktklubben, Helsinki 

Germany
- Akademischer Segelverein Warnemünde, Warnemünde
- Deutscher Touring Yacht-Club, Tutzing (near Munich)
- Norddeutscher Regatta Verein, Hamburg

Netherlands
- International Yacht Club Amsterdam, Amsterdam

Sweden
- Malmö Segelsällskap, Malmö

Switzerland
- Zürcher Segel Club, Zurich