• Kövess minket!

Nemzetközi

A Mapfre nyerte a Volvo Ocean Race második szakaszát

A Mapfre nyerte a Volvo Ocean Race második szakaszát

A Mapfre nyerte a Volvo Ocean Race második szakaszát

A verseny rajtja előtt is lehetet már sejteni, hogy a spanyol csapat a Dongfeng, a Vestas és a Brunel mellett az egyik esélyese a Volvo Ocean Race megnyerésének. A spanyolok megnyerték a Leg Zero – t, a Prologue Race –t és az első Lisszabon – ig tartó szakaszon is alig maradtak le a győztes Vestas mögött. Nem volt azért könnyű ez a 7000 tengeri mérföld. A szakasz első felében a hol a Dongfeng hol a Mapfre volt elől, majd a Doldrum – on áthaladva sokáig a Dongfeng vezetett. Közel egy hete viszont a Juan Vila navigátor húzása győztesnek bizonyult, amikor is a 28. szélességnél az addigi Dél – Keleti irány helyett Dél – Nyugatnak indultak. Innen már nem lehetett megfogni a spanyolokat, akik tegnap délután érkeztek meg a Fokvárosi befutóhoz. Három órával később a Dongfen érkezett, majd utánuk másfél órával a Vestas. Negyediknek a Team Brunel futott be, de ők már csak éjfél után. Három csapat még vitorlázik, közülük az AkzoNobel vezet, négy mérföldre van lemaradva a Scallywag és tőlük kevesebb, mint egy mérföldre van a Turn The Tide on Plastic, így még itt is izgalmas befutó ígérkezik.

A győztes hajó az elméleti 7000 tmf – hez képest kicsit többet nevezetesen 7886,5 tengeri mérföldet vitorlázott ahol az átlagsebessége 17,3 kts volt.

Összesítésben jelenleg két szakasz után a Mapfre vezet (6p + 7p + 1p bónusz a szakaszgyőzelemért) második a Vestas (7, 5, +1) harmadik pedig a Dongfeng (5,6).

A versenyzőkre és a hajókra is most kis pihenés vár, mert a következő kikötői futam csak december 8. –án lesz, ahonnan helyszíni beszámolókkal jelentkezünk. A harmadik szakasz rajtja pedig December 10. –én lesz.

 

 

Leg 2 Eredmények:

1. MAPFRE (ESP), Xabi Fernández (ESP),

2. Dongfeng Race Team (CHN), Charles Caudrelier (FRA

3. Vestas 11th Hour Racing (DEN/USA), Charlie Enright (USA

4. Team Brunel (NED), Bouwe Bekking (NED)


5. Team AkzoNobel (NED), Simeon Tienpont (NED), 126,8 nm DTF

6. Team Sun Hung Kai/Scallywag (HKG), David Witt (AUS), 130,1 nm DTF

7. Turn the Tide on Plastic (POR), Dee Caffari (GBR), 131 nm DTF

 

A verseny honlapja:

http://www.volvooceanrace.com/