Siófok  22.4  •  10.9 kn       

Keszthely  22.8  •  13 kn       

Balatonfüred  22.2  •  7 kn       

Balatonboglár  23.4  •  10.1 kn       

Orfű  24  •  6 kn       

Velencei-tó  25.6  •  11.1 kn       

Tiszafüred  22  •  7.7 kn       

Mályi-tó  23.4  •  8.1 kn       

2024. április 28., vasárnap

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt

Genovában a Világkupa sorozat idei második eseményén Laser Standard hajóosztályban nagy magyar sikerrel zárult a verseny. Vadnai Jonatán, aki összetettben a második helyen állt az Éremfutam (Medal Race) előtt, a tíz legjobb versenyző dupla pontszámmal számító döntő futamán a végső győzelemhez szükséges három hellyel megelőzte a 2017-ben és 2018-ban is világbajnok ciprusi Pavlosz Kontideszt!

Magát az Éremfutamot bátyja, Vadnai Benjamin nyerte, aki így végeredményben a 9. helyre jött fel. Benji a selejtezők során is nyert egy futamot.

Laser Standard osztályban a genovai Világkupa versenyen 45 nemzet 111 hajója vett részt. Mindvégig gyenge szél fújt, így a selejtezők után az arany csoportnak csak egyetlen futamot sikerült rendezni a Medal Race előtt.

A VADNAI-TESTVÉREK 2009 ÉS 2017 KÖZÖTT KETTEN EGYÜTT ÖSSZESEN 26 ALKALOMMAL VÉGEZTEK DOBOGÓS HELYEN KOROSZTÁLYOS VILÁG- ÉS EURÓPA-BAJNOKSÁGOKON.

Ezek között 8 világbajnoki és 4 Európa-bajnoki cím volt. Benjamin kvalifikációt szerzett a Riói Olimpiára, ahol az egyik legfiatlabb versenyzőként a 33. helyen végezve rengeteget tanult.

Azóta is együtt, az edzéseken és a versenyeken egymást hajtva lépkednek előrébb a nemzetközi mezőnyben a legnépesebb olimpiai hajóosztályban, a Laser Standardben. Tavaly az aarhusi világbajnokságon még nem szereztek indulási jogot a tokiói olimpiára, ahová most a férfi hajóosztályokban kisebb létszámúra szabott mezőnyök miatt sokkal nehezebb kvalifikálni, mint négy évvel ezelőtt.

Tokióban 35 nemzet laserese indulhat a riói 46-hoz képest. Az indulási jogot a Vadnai-testvéreknek az idei világbajnokságon kell elérniük. Remélhetőleg sikerül, hiszen egyre előrébb járnak a nemzetközi mezőnyben. Meghatározó versenyzők voltak a korosztályos világversenyeken, és most már a felnőtt mezőnyben is számolni kell velük lehetséges győztesként.

Forrás:hajozás.hu

Már 20 – an neveztek a 2022 – 2023 – as Golden Globe Race – re Előző

Már 20 – an neveztek a 2022 – 2023 – as Golden Globe Race – re

Érdi Mária Franciaországban versenyez! Következő

Érdi Mária Franciaországban versenyez!