Siófok  15.5  •  6.5 kn       

Keszthely  15.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  15.4  •  8 kn       

Orfű  16  •  7 kn       

Velencei-tó  16.2  •  6.1 kn       

Tiszafüred  11.7  •  3.5 kn       

Mályi-tó  13.8  •  1.5 kn       

2024. május 02., csütörtök

Az L30 – as lesz az első Offshore Világbajnokság hajója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az L30 – as lesz az első Offshore Világbajnokság hajója

Az L30 – as lesz az első Offshore Világbajnokság hajója

A World Sailing megerősítette, hogy az L30 – as lesz az első Offshore Világbajnokság hajója. A harminc lábas tőkesúlyos One Design hajó 2020 októberében mutatkozik be majd Máltán.

A hajót először 2015 novemberében kezdték el tesztelgetni és azóta már több neves vitorlázó is kipróbálta mint például Charles Caudrelier (FRA), Ian Walker (GBR), Abby Ehler (GBR), és Torben Grael (BRA) is. A hajó azóta néhány nemzetközi eseményen már részt vet dániában olaszországban és négy nemzet részvételével a Balatonon is.

Az L30 – ast az ukrán olimpiai ezüstérmes és Volvo Ocean Race vitorlázó Rodion Luka elképzelései alapján Andrej Justin tervezte. Andrej Justin neve nem ismeretlen hiszen korábban már Russel Coutts RC44 – ese is az ő nevéhez fűződik de számos hajót tervezett emellett.

A Világbajnokságon húsz hajó versenyez majd. A versenyen nemzetek küzdenek majd egymás ellen és csak két vitorlázó (egy férfi, egy nő) fog majd vitorlázni a hajóval. A VB ahogy már korábban is írtuk a Rolex Middle Sea Race 606 tmf – es útvonalát vitorlázza majd, ami az időjárás függvényében változhat. Az L30 – asokból 2019 nyarától már elérhető lesz egy charterflotta, amivel a versenyzők már tudnak készülni a VB – re. A VB kvalifikációjával kapcsolatos információkat a World Sailing később hozza majd nyilvánosságra.

Az osztály honlapja:

www.L30class.org

Nagyszerű magyar eredményekkel indult az Optimist szezon Koperben Előző

Nagyszerű magyar eredményekkel indult az Optimist szezon Koperben

Világbajnoki mezőnyökkel indul az Európai versenyszezon Palma - n Következő

Világbajnoki mezőnyökkel indul az Európai versenyszezon Palma - n