Siófok  17.7  •  5.5 kn       

Keszthely  16.9  •  3 kn       

Balatonfüred  17.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.8  •  4.8 kn       

Orfű  17  •  7 kn       

Velencei-tó  16.8  •  4.5 kn       

Tiszafüred  14.9  •  3.7 kn       

Mályi-tó  14.5  •  3 kn       

2024. május 06., hétfő

Megvan a második befutó is a Golden Globe Race – n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Megvan a második befutó is a Golden Globe Race – n

Megvan a második befutó is a Golden Globe Race – n

Pár nappal ezelőtt futott be a Golden Globe Race győztese a 73 éves francia Jean Luc van Den Heede aki 211 nap 23 óra 12 perc és 19 másodperces idővel nyerte meg a versenyt. A Doldrums – hoz érkezve még nagyon úgy tűnt, hogy szoros lehet a verseny befutója, mert akkor a második helyen vitorlázó holland Mark Slats kevesebb, mint 50 tmf – re közelítette meg Luc van Den Heede – t, de az egyenlítőtől északra már folyamatosan nőtt a távolság köztük egészen 400 tmf – ig. Nem csak a tengeri mérföldek száma nőtt a befutó előtt hanem az időkülönbség is mert Mark Slats 36 órás időbüntetést is kapott, mert használta a műholdas telefonját. Végül február első napján éjfélkor sikerült befutnia. A hivatalos ideje 214 nap és 14 óra lett

Az első két hajó után a harmadik helyen az észt Uku Randmaa vitorlázik, aki majdnem 3300 tmf – re van még a befutótól. Az ő befutására még nagyjából egy hónapot kell majd még várni. Negyedik helyen Kopár István vitorlázik, aki lassan elér a 15 déli szélességet. Neki még 4130 tmf van hátra a befutóig. Az ötödik helyen Tapio Lehtinen vitorlázik, rá a Horn fok megkerülése még mindig vár és a befutóig még több mint 7600 tmf – et kell majd vitorláznia, ami azt jelenti, hogy az ő ideje valószínű több lesz majd, mint 300 nap.

A verseny honlapja:

https://goldengloberace.com

Magyar csúcsszakember is fejleszti az E - Vitorlázás szabályait Előző

Magyar csúcsszakember is fejleszti az E - Vitorlázás szabályait

Hempel World Cup Series Miami - Biztonsági menetek bonyolult szelekben Következő

Hempel World Cup Series Miami - Biztonsági menetek bonyolult szelekben