• Kövess minket!

Nemzetközi

2019 Boat Tulln – Austrian Boat Show

2019 Boat Tulln – Austrian Boat Show

2019 Boat Tulln – Austrian Boat Show

Már régebben ki szerettem volna látogatni az osztrák hajókiállításra, de idén végre tényleg sikerült is. Tulln – ban összesen nyolc csarnok van a kiállítás területén amiből most hat volt megtöltve vitorláshajókkal, motorosokkal és minden olyan dologgal ami a vízhez kapcsolódik. Jó volt látni hogy van akkora kereslet ausztriában a vízisportokra, hogy a kiállítókat tematikusan külön csarnokokban tudták elhelyezni. Ahogy megérkeztünk a kiállításra az első csarnokban egyből a vitorláshajók kaptak helyet. A hazai kiállításhoz hasonlóan mindegyik nagyobb hajógyár képviseltette magát, de emellett láthatunk kiállítva J70 – est is és több 20 és harminc láb közötti hajót is. Kint volt a Lago26 – os új foil – os és hagyományos változata is.

A következő csarnok inkább a felszereléseké a tartozékoké volt ahol mindenki válogathatott kedvére. Egy újabb csarnokban a kishajóké volt a főszerep, itt láthattunk több XY jollét mindenféle színben, de volt minitransat 6.5m – es is kiállítva. Ezután volt még egy olyan csarnok ahol csak a charter cégek és a különböző klub – ok és szövetségek tudtak bemutatkozni. Jó volt látni hogy az osztrák vitorlázásban ez is fontos, hogy ezek a nagy klubbok is megjelennek egy – egy ilyen eseményen.

Ami szintén tetszett, (de természetesen ez is piaci igény és méret függő) hogy a motorcsónakok teljesen külön csarnokban voltak. Itt is mint a Budapest Boat Show – n is egyre több elektromos motorcsónakot lehetett felfedezni. Az utolsó csarnokban kaptak helyet a búvár felszerelések és tartozékok, illetve ha valaki a világ kicsit más pontján szeretne, búvárkodni, arra is volt lehetőség, hogy ilyen túrákat lefoglaljon.

Amit egy kicsit hiányoltam, hogy a felszerelésgyártók közül talán lehettek volna kint egy kicsit többen, de ettől eltekintve, ha valakinek van kedve és ideje szerintem érdemes ellátogatni erre a hajókiállításra is a Budapest Boat Show után.

 

A kiállítás honlapja:

https://www.messe-tulln.at/messe_kalender/austrian_boat_show_boot_tulln/for_english_visitors/