Siófok  16.6  •  0.2 kn       

Keszthely  12.9  •  0 kn       

Balatonfüred  16.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.6  •  1.5 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.6  •  2.3 kn       

Tiszafüred  15.7  •  1.2 kn       

Mályi-tó  16  •  4.3 kn       

2024. május 05., vasárnap

A Quantum Racing nyerte az idei TP52 Világbajnokságot

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Quantum Racing nyerte az idei TP52 Világbajnokságot

A Quantum Racing nyerte az idei TP52 Világbajnokságot

Az idei TP52 Superseries harmadik állomása a Cascais – i Világbajnokság volt. A Club Naval de Cascais egyébként idén a TP52 mellett az RC44 – es osztálynak is rendez még Világbajnokságot. Az eseményre összesen kilenc hajó nevezett ami nem mondható soknak ahhoz képest, hogy Sibenik – ben 12, illetve Zadar – ban 11 hajó versenyzett. A nagy kérdés az volt, hogy a tavalyi győztes Platoon idén meg tudja e őrizni a VB címét vagy a Quantum és az Azzurra feltámad és ismét tudnak nyerni Világbajnokságot. Kérdés volt még, hogy a Luna Rossa visszatérése után hogy teljesít az első VB – n.

A Világbajnokságon összesen kilenc futamot tudtak rendezni és VB – cím sorsa a két korábbi győztes az Azzurra és a Quantum Racing között dőlt végül el. A Világbajnokság első futamát egyből az Azzurra nyerte a Quantum lett a második és a Platoon a harmadik. A második futamban megfordult a sorrend és az amerikai csapat tudott nyerni és az olaszok futottak be másodiknak, és a szintén amerikai Sled gyűjtött be egy harmadik helyet. A következő napon a Luna
Rossa villant és nyerte meg a harmadik futamot, az Azzurra lett a második és a Quantum érkezett a harmadik helyen. A negyedik futamban a két éllovas nem tudott első háromban vitorlázni, ezt a futamot az Alegre nyerte második lett a Sled és harmadik a Luna Rossa. Az ötödik futamban a Quantum a hatodikban pedig az Azzurra szerzett futamgyőzelmet, és mellette előbbi egy ötödik utobbi egy hatodik helyet vitorlázott. Hat futam után már elég gyanús volt hogy a VB cím sorsa a Quantum és az Azzurra között dől majd el, mert csak ennek a két hajónak volt kevesebb mint 20 pontja. A hetedik futamot a Quantum, a nyolcadikat az Azzurra a kilencediket megint az amerikai csapat nyerte és ezzel egyben a Világbajnokságot is megnyerték most már hatodik alkalommal.

Az Azzura eddig egy VB győzelme és egy harmadik helye mellett harmadjára lett ezüstérmes a TP52 VB – k történetében. A bronzérmet végül az Alegre szerezte meg. Az 52 Superseriesben így három forduló után a Quantum Racing vezet 19 ponttal, második a Sled és harmadik az Azzurra.

A következő verseny augusztus végén a spanyol Puerto Portals – ban lesz majd.

A verseny honlapja:

www.52superseries.com

World Sailing Ifi VB remek magyar eredménnyel Előző

World Sailing Ifi VB remek magyar eredménnyel

FD VB Medemblik - első nap két futam után Következő

FD VB Medemblik - első nap két futam után