Siófok  14.4  •  4.8 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  14.1  •  7.8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  3.1 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  14.4  •  5.2 kn       

Tiszafüred  16.6  •  3.4 kn       

Mályi-tó  18.4  •  4 kn       

2024. május 03., péntek

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg a Dragon Európa-bajnokság Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg a Dragon Európa-bajnokság

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg a Dragon Európa-bajnokság Balatonfüreden

Az ünnepélyes megnyitóval vasárnap este megkezdődött az idei legkiemelkedőbb nemzetközi vitorlás esemény a Balatonon. A Dragon Európa-bajnokságot Bóka István balatonfüredi polgármester ünnepélyes körülmények között, a 15 résztvevő nemzet zászlajait tartó vitorlás gyermekek sorfala, valamint a mintegy 250 résztvevő és kísérő előtt nyitotta meg az impozáns Gyógy téren, az Anna Grand szálló műemléki épülete előtt.

A versenyen 57 hajó közel 180 versenyzője száll vízre, akik 15 országot képviselnek. Többszörös olimpiai bajnok, America’s Cup győztes, világ- és Európa-bajnok vitorlázók szállnak vízre, hogy ebben a hagyományosan elegáns, időtlenül sikeres hajóosztályban mérjék össze vitorlázó tudásukat – ezúttal a magyar tengeren.

„Az évad vitorlás eseményei közül kettő áll igazán közel a szívünkhöz: a Dragon Európa-bajnokság és az idén 50. kiadását megérő Kékszalag” – mondta a polgármester. „Biztosak vagyunk benne, hogy a város és a Balaton nagyszerű otthona lesz ennek a hagyományos vitorlás viadalnak” – erősítette meg a Nemzetközi Dragon Szövetség nevében Vaszilij Szenatorov elnök.

A Dragon Európa-bajnokság futamai hétfőn kezdődnek. A rendezők összesen nyolc futamot terveznek péntekig, és a jelenlegi meteorológiai előrejelzések szerint változatos szélviszonyok várnak a versenyzőkre, gyenge szélre, zivatarokra és viharokra egyaránt lehet majd számítani. Az első éles futam tervezett időpontja hétfő 11.00 óra.

A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehetséges. Ezért a szervezők e helyütt is köszönetet mondanak a versenyt támogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

Fotó: Maga Andrea

A Quantum nyerte a TP52 SuperSeries első Sibenik – i fordulóját Előző

A Quantum nyerte a TP52 SuperSeries első Sibenik – i fordulóját

A Team Tilt nyerte az első GC32 Világbajnokságot Következő

A Team Tilt nyerte az első GC32 Világbajnokságot