Siófok  23  •  9.2 kn       

Keszthely  23.5  •  13 kn       

Balatonfüred  22.7  •  9.6 kn       

Balatonboglár  23.7  •  9.2 kn       

Orfű  22  •  4 kn       

Velencei-tó  25.9  •  8.8 kn       

Tiszafüred  24.5  •  4.9 kn       

Mályi-tó  26.2  •  7.4 kn       

2024. május 05., vasárnap

Paul Goodison nyerte a Moth VB – t

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Paul Goodison nyerte a Moth VB – t

Paul Goodison nyerte a Moth VB – t

Talán a gigászok csatájának is lehetne nevezni a Moth Világbajnokságot. Aki a profi vitorlázásban jelenleg számít, az gyakorlatilag mind résztvevője volt az idei Moth Vb – nek. A mezőny sem volt apró a fiatalokkal és a hölgyekkel együtt több mint 200 hajó indult a versenyen. A selejtezőfutamok után a Paul Goodison vezetett, második volt Tom Slingsby, harmadik pedig Robert Greenhalgh. A mezőny ezután három csoportban arany ezüst és bronzban folytatta a küzdelmeket. Az aranycsoportot továbbra is Paul Goodison vezette és a maradék 11 futamból négyet nyert, és egy negyedik és egy hetedik helyet kivéve nem ment rosszabbat harmadik helynél. A zárónap előtt tizenhárom ponttal vezetett és mivel az utolsó nap sem hibázott, így 2016 után 2017 - ben is az ő tudta elhódítani a VB – címet. Az osztályban eddig még ez senkinek nem sikerült hogy egymás után két évben is nyerni tudjon. Második hellyel kellet beérnie Peter Burlingnek, aki 2015 – ben már nyert Moth VB – t. Harmadik helyen Iain Jensen végzett, kis érdekesség, hogy megverte 49er kományosát Nathan Outteridge – et aki “csak” a hatodik helyen végzett.

A nőknél Annalise Murphy nyert, ő volt az egyetlen hölgy aki bejutott az aranycsoportba. A jövö évi Világbajnokságot a Bermudákon rendezik, reméljük hasonlóan népes mezőnnyel.

Eredmények: 

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/YEtiZWDnen6vyKnQ/paul-goodison-nyerte-a-moth-vb-6SukUs.pdf

Laser U21 VB: harmadik nap újabb győzelmekkel Előző

Laser U21 VB: harmadik nap újabb győzelmekkel

Tour De France a la Voile Következő

Tour De France a la Voile