Siófok  22.1  •  3.8 kn       

Keszthely  22.9  •  7 kn       

Balatonfüred  21.8  •  3.2 kn       

Balatonboglár  22.1  •  3.9 kn       

Orfű  23  •  3 kn       

Velencei-tó  19.8  •  6.6 kn       

Tiszafüred  21  •  4.3 kn       

Mályi-tó  22.3  •  5.4 kn       

2024. május 02., csütörtök

Extreme Sailing Series Act 3 Madeira

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Extreme Sailing Series Act 3 Madeira

Extreme Sailing Series Act 3 Madeira

Muscat és Qingdao után Madeira volt a következő állomása az Extrem Sailing Series – nek. A verseny érdekessége volt még, hogy a sorozat keretein belül most először voltak jelen a Flying Phantom tipúsú katamaránok is akik, ezután több ízben is kísérik a sorozatot különböző helyszíneken.

A GC32 – esekből hét érkezett a meseszép portugál szigetre. Csütörtökön hat futamot sikerült rendezni. Változatos verseny volt, mert a hét hajóból négy tudott futamot nyerni, az SAP Extreme és az OmánAir kettőt – kettőt, az Alingi és az NZ Extreme Sailing Team pedig egyet – egyet. Az első nap végén az SAP vezetett két ponttal, aki a két futamgyőzelem mellett két második és két negyedik helyet vitorlázott. Második helyen a Kiwik álltak, akik az ötödik helyüket kivéve 1,2,3 helyeket mentek csak. Aharmadik helyen az Alingi állt pontazonossággal az OmanAir – el. Apró érdekesség hogy mind a két hajó gyűjtött egy – egy DNF – et.

Péntek nyolc futamot tudtak rendezni Madeiran. Az élmezőny nem változott A SAP Extreme és az OmanAir három – három míg az Alingi két futamot tudott nyerni. Az Új – Zélandiak az első két futam kivételével gyengébben szerepeltek így kicsit visszacsúsztak az első naphoz képest.

Szombaton mindössze egy futamot rnedeztek, amit az Alingi nyert második lett az SAP és harmadik az OmanAir. A nap azért nem múlt el események nélkül, mert a RedBull még a rajt előtt borult egyet ami után nem is tudtak elrajtolni a futamon.

Vasárnap hat futamot rendeztek köztük a dupla ponttal számító utolsó futamot. Ezen a napon az Alingi, az SAP Extreme és a RedBull alkotta az élmezőnyt, mert mind a hátom hajó két futamgyőzelmet győjtött be. A RedBull – nak ugyan a két futamgyőlemben benne volt a duplapontos futam de ez sem volt elég arra, hogy a dobogóra kerüljön. Az OmanAir az utolsó napon két második helyet gyűjtött de emellett nem ment igazán jól, így be kellett érnie a harmadik hellyel. A végjátékban az SAP Extreme volt a job így ő nyerte a Madeira – I fordulót, és második lett az Alingi. Három forduló után összetettben az Alingi vezet egy ponttal az SAP Extreme  és négy ponttal az OmanAir előtt. Folytatás Július közepén Barcelonában.

A Flying Phantom Series most mutatkozott be Madeira – n. A versenyen hét nemzet tizenkét egysége versenyzett. Az Extreme Sailing Serieshez hasonlóan az utolsó futam itt is dupla ponttal számított. A versenyt az osztrák RedBull nyerte, és utána kicsit francia dominancia volt, mert a dobogón már csak francia egységek voltak és a negyedik is francia hajó lett. A mezőny végül tizennyolc futamot vitorlázott a négy nap alatt. A kisebb katamaránok még több helyszínre is utazni fognak majd a GC 32 – esekkel.

Eredmények:

http://www.extremesailingseries.com/results

GC32 Racing Tour Act 2 Villasimius Előző

GC32 Racing Tour Act 2 Villasimius

A Katusa nyerte az RC44 Porto Cervo Cup - ot Következő

A Katusa nyerte az RC44 Porto Cervo Cup - ot