Siófok  20.2  •  8.8 kn       

Keszthely  20.1  •  12 kn       

Balatonfüred  19.9  •  6.1 kn       

Balatonboglár  20.5  •  9.4 kn       

Orfű  19  •  6 kn       

Velencei-tó  21  •  7.4 kn       

Tiszafüred  17.1  •  5.5 kn       

Mályi-tó  16.8  •  4.7 kn       

2024. április 27., szombat

Egy Match Race Tour állomás kicsit más szemmel

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

World Match Racing Tour Porec

Egy Match Race Tour állomás kicsit más szemmel

Horvátországban a páros versenyzésnek komoly hagyománya van és 2007 – ig a WMRT sorozatának Split is állomása volt. A sorozat tíz év után tért vissza Horvátországba. A verseny a World Match Racing Tour állomása ahonnan az első két kormányos kvalifikálja magát a World Match Racing Championship szeptemberi Match Cup America versenyére is.

A selejtezők pénteken és szombaton zajlottak, de a szélviszonyok miatt vasárnap délelőttre is maradtak még Match – ek a második Round Robin - ból, sőt ebből a körből nem is tudtak minden futamot megrendezni, hogy maradjon még idő az elődöntőkre és a döntőkre. Az első RR után Quentin Delapierre vezetett 8 győzelemmel, őt követte PJ Potsma hét nyert futammal, majd Joachim Aschenbrenner hat match – el. A Round Robin - ok után az elődöntőkben PJ Potsma – Aschenbrenner és Delapierre – Fantela Match - ekre került sor. Potsma két győzelemmel jutott a döntőbe, míg Delapierre az első futamban kikapott, majd nyert kettőt, így ő lett a döntő másik résztvevője.

A döntő izgalmasan alakult, mert felváltva egy – egy Match –et nyert Delapierre és Potsma is. A harmadik futamot és a versenyt is egyben végül Delapierre nyerte. A bronz match – nél csak egy futamra volt idő, amit a dán Aschenbrenner nyert így ő álhatott a dobogó harmadik fokára.

WMRT …kicsit más szemmel

Már régóta szerettem volna testközelből megtekinteni a World Match Race Tour egyik versenyét, de mivel az idő a legnagyobb ellenségem így eddig még nem sikerült… eddig. A múlt hétvégén ugyanis a WMRT soron következő versenyét Porec – be rendezték. A verseny pénteken kezdődött, de egyéb elfoglaltságaim miatt csak estére tudtam leérni Horvátországba. A verseny helyszínét nem volt nehéz megtalálni. A város főterén óriásplakát hirdette az eseményt és a versenyfalut sem lehetett eltéveszteni, mert közvetlenül a vízparton a város északi részén helyezkedett el. Szombaton a selejtezőket sikerült a motorosból szemlélni, de az esemény a partról is jól követhető volt. A rendezés óramű pontossággal működött, folyamatosan cserélték a csapatokat és a vendégeket a hajókon. A futamoknál a befutók és a rajtok között nem volt várakozási idő folyamatosan indították a match - eket. Vasárnap lehetőségem volt nem csak motorosból, hanem testközelből a versenyhajók fedélzetén is végigkövetni a Potsma – Aschenbrenner elődöntőt. Érdekes volt szemlélni hogyan is működik a profi vitorlásvilágban egy csapat, a kommunikáció és maga a párosversenyzés. Mindenkinek csak ajánlani tudom valamely verseny megtekintését, hiszen a part közeli rendezés egy tökéletesen felhasználóbarát formája a nagy párosverseny sorozatok nyomonkövetésének. 

A Match Race Tour event from a different perspective

The Match Race has a rich tradition in Croatia and Split had been part of the WMRT until 2007. The Series has come back to Croatia after ten years.

This race is part of the World Match Racing Tour events, where the first two teams are qualified to Match Cup America held in September, which part of the World Match Racing Championship.

The Qualifiers took place on Friday and Saturday, but because of the wind conditions some matches were held on Sunday. From the second Round Robin there were some matches which they couldn’t run to make time for Semi Finals and Finals. After the first Round Robin Quentin Delapierre was on the firs position with 8 wins, followed by Pieter Jan Potsma wiht 7 wins, and the third was Joachim Aschenbrenner with 6 wins. After the Round Robins in the Semi Finals Potsma raced against Aschenbrenner while Delapierre sailed against Fantela. Potsma go to the Finals after winning two matches, while Delapierre lost the first match and after that won two races. The Finals was quite exciting, because both Delapierre and Potsma each won a race. The third match was won by Delapierre meaning that he won this event. The Petit Finals was only one race which was won by Aschenbrenner.

WMRT event from the different perspective…

It’s been a long time since I wanted to see the one of the WMRT events. However time is my biggest enemy so I hadn’t seen one until …. Last weekend. Last weekend the WMRT’s next in line event was held in Porec. The Race started on Friday, but I arrived at Porec at night. It wasn’t too difficult to find the race village, because in the city center there was a big poster, and it was located on the seaside. On Saturday I was able to observ the race from the water, but the event was very easy to follow from the shore. The event was well organized, because everything was on time, and smooth. On Sunday I had an opportunity to see the Semi Finals between Potsma and Aschenbrenner from the catamarans. It was really interesting to experience how the professional team, their communications, and the Match Race itself work.

I highly recommend to everybody to see one of the Series event, since it is ideal form for visitors.

A verseny honlapja:

www.wmrt.com

Eredmények:

http://wmrt.com/results/world-tour-events/season-2017/wmrt-croatia-match-cup-2017/

Galériák:

http://www.compassmagazin.hu/galeria/wmrt-porec-414/

Tegnap este megkezdődtek az America's Cup küzdelmek Előző

Tegnap este megkezdődtek az America's Cup küzdelmek

Megvannak a 2018 évi TP52 SuperSeries versenyhelyszínei Következő

Megvannak a 2018 évi TP52 SuperSeries versenyhelyszínei