Siófok  13.9  •  2.7 kn       

Keszthely  11.9  •  4 kn       

Balatonfüred  13.5  •  7.8 kn       

Balatonboglár  13.6  •  3.6 kn       

Orfű  12  •  8 kn       

Velencei-tó  14.9  •  7.1 kn       

Tiszafüred  14.3  •  3.2 kn       

Mályi-tó  15.1  •  3.7 kn       

2024. május 03., péntek

Befejeződött az idei Extreme Sailing Series

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sydney - ben volt a zárófordulója az Extreme Sailing Series - nek

Befejeződött az idei Extreme Sailing Series

Az idei Extrem Sailing Series utolsó záró fordulóját Sydneyben rendezték. Az utolsó verseny előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy 2009 után az Omanair nyeri meg második szezonját vagy a már kétszeres sorozat győztes (2008,2014) Alingi tud harmadjára diadalmaskodni a versenyben. Hét forduló után jelenleg az Omanair várja vezető helyről az utolsó versenyt, de mindössze csak két ponttal van lemaradva az Alingi aki az utolsó három versenyből hármat megnyert, így a záró fordulóban is izgalmas csata ígérkezik. Ami még érdekesség, hogy a szezonban a záró forduló dupla ponttal számít, így helynek még nagyobb jelentősége lesz.  

A versenyen nyolc egység indult. Az idei sorozatban szereplő Team Turx és Team China nem indult az ausztrál helyszínen sem, illetve a “beugrók” a Norauto és a Magenta Racing sem jelentek meg. A hiányzók helyett viszont két új csapat indult a deli féltekéről, méghozzá a Team Australia és az Új – Zélandi RNZYS Lautrec Racing.

Csütörtökön három futamot sikerült rendezni az elsőt a RedBull nyerte, második lett az Alingi harmadik az Omanair. A második futam az Alingi győzelmével ért véget, a Land Rover BAR fiataljai lettek a másodikak és a portugál Visit Madeira a harmadik. A csütörtöki utolsó futamot az Ománair nyerte, második lett az Alingi harmadik a RedBull. A futam érdekessége volt még hogy a második futamban jól szereplő Land Rover BAR és Visit Madeira is borult az utolsó futamban.

A pénteki nap egy kicsit sűrűbb volt a mezőnynek, mert ezen a napon hat futamot vitorláztak. A nap érdekessége volt még, hogy az első négy futamban csak a mezőny fele vitorlázott. A negyedik futamot az Alingi nyerte, második lett a Visit Madeira, harmadik a RedBull. A napi második futamban a brit fiatalok ismét megvillantották oroszlánkörmeiket és győzelemmel zárták a futamot, második lett az Omanair, harmadik az SAP Extreme. A hatodik futamot ismét az Alingi nyerte második lett a Visit Madeira, harmadik az Omanair. A maradék három futamból egyet nyert a RedBull, a másodikban a Land Rover BAR fiataljainak sikerült a duplázás, mármint a futamgyőzelmek tekintetében és az utolsó futamot megnyerte a Visit Madeira.

A szombati nap a RedBull – é volt, mert a rendezett nyolc futamból négyet megnyert, és ezzel összetettben is feljött a második helyre. Ez az állás az Ománair - nek annyira nem kedvez, mivel az Alingi is nyert két futamot így az idei sorozatgyőzelem kérdése a vasárnapi duplapontos futamokra marad. Emellett még az előző naphoz hasonlóan a brit fiatalok és a Visit Madeira tudott még nyerni egy - egy futamot.

Vasárnap sem unatkozott a mezőny szintén nyolc futamot vitorláztak. Az első futamot egyből a Land Rover BAR nyerte és a nap folyamán még egyszer sikerült ezt megismételniük a fiataloknak, illetve egy harmadik és az utolsó duplapontos futamban második helyet vitorláztak. Ezzel Sydney – ben és az idei sorozatban is az ötödik helyen végeztek. Az SAP Extreme – nek volt talán a legjobb napja, mert három futamgyőzelmével és négy második helyével a Sydney – ben második az éves összetettben pedig a negyedik helyen végzett. Az Alingi egyenletesen vitorlázott, nyert egy futamot ment két második helyet, de ez gyakorlatilag elég volt ahhoz, hogy tizenkét pontot adjon a mezőnynek. Ezzel nem csak az ausztrál versenyt nyerte meg, hanem a szezont is. A nyolc versenyből ötöt nyert és az utolsó négy versenyen nem talált legyőzőre. Sydney – ben az Omanair lett a harmadik és ezzel az összetettben a második helyen fejezte be a sorozatot. Az összetett versenyben a RedBull lett a harmadik az itteni negyedik helyével.

Folytatás márciusban Ománban…

Eredmények:

http://www.extremesailingseries.com/results/2016-Sydney

http://www.extremesailingseries.com/results/2016-Overall

Érdi Mári negyedik lett a Melbourne - i Világkupán Előző

Érdi Mári negyedik lett a Melbourne - i Világkupán

Dragon Winter Series Cascais, a második forduló Következő

Dragon Winter Series Cascais, a második forduló