Siófok  15  •  5.8 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  14.6  •  7 kn       

Balatonboglár  15  •  3.1 kn       

Orfű  12  •  10 kn       

Velencei-tó  16  •  6.6 kn       

Tiszafüred  16.6  •  3.4 kn       

Mályi-tó  18.4  •  4 kn       

2024. május 03., péntek

48. Barcolana Trieszt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

48. Barcolana Trieszt

48. Barcolana Trieszt

Idén 48. alkalommal rendezték meg a Trieszt - ből induló Barcolana – t. Talán nem a verseny hossza, hanem a szervezése az, ami miatt évről évre több mint ezer hajó vág neki a versenynek. Aki esetleg ilyenkor ősz elején ellátogat, Trieszt városába észreveheti, hogy itt jó pár napig bizony a vitorlázás és a vízi események körül forog minden.

A fesztivál, már a múlt hétvégén elkezdődött Triesztben, de azon a hétvégén még inkább a kisebb hajóké (OP, moly) illetve a nyíltvízi úszóké, evezősöké volt a főszerep. Csütörtöktől kezdődtek a nevezések és ezen a napon illetve pénteken a Match Race versenyek kerültek előtérbe. Szombaton rajtolt a Barcolana Classic, a Go to Barcolana from Slovenia, és este a Barcolana by Night Jotun Cup. A Barcolana rajtja vasárnap volt. A versenyre összesen 1758 hajó nevezett, köztük egy magyar egységgel, a Simó Béla által kormányzott Lolita Generali Hungary –val, akik az összetett versenyben a kilencvenkettedik helyen végeztek.

A versenyt végül a 72 lábas Alfa Romeo nevű Maxi nyerte, második lett a Maxi Jena, harmadik pedig a Pendragon. A verseny egyik arany fokozatú támogatója a Land Rover, talán ennek is köszönhetően a versenyen tiszteletét tette a négyszeres Olimpiai Bajnok és America’s Cup győztes Sir Ben Ainslie is, aki végül a tizennegyedik helyen futott be az Ancilla Domini nevű yacht fedélzetén.     

Teljes eredménylista:

http://www.barcolana.it/Classifica

Nyomonkövetés:

http://www.barcolana.it/Tracking

Galériák:

http://www.barcolana.it/Fotogallery

Extreme Sailing Series Lisszabon Előző

Extreme Sailing Series Lisszabon

Hétfőtől Tengeri Bajnokság Következő

Hétfőtől Tengeri Bajnokság