Siófok  15  •  5.7 kn       

Keszthely  12.9  •  4 kn       

Balatonfüred  14.6  •  3.5 kn       

Balatonboglár  15  •  6.6 kn       

Orfű  14  •  2 kn       

Velencei-tó  13.2  •  5 kn       

Tiszafüred  11.4  •  4.4 kn       

Mályi-tó  11.1  •  1.1 kn       

2024. április 27., szombat

X - 35 VB Scarlino

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Toscan Marina di Scarlinoban rendezték meg az X-35 osztály idei VB - jét

X - 35 VB Scarlino

Az X-35 ös osztály hazai vizeken is ismert remek One design osztály. Magyarországra először 2008 – ban érkezett az első két hajó, először harminchármas, később pedig saját osztályban versenyeztek. 

Idén az osztály világbajnokságát a Toscán Marina di Scarlino - ban rendezték. Az eseményre három nemzet (ITA, NED, ESP) kilenc hajója nevezett. Ez egy kicsit elmarad a tavalyi 15 hajós mezőnyhöz képest, de például Mallorcán a Copa del Rey – en is hasonló létszámú mezőny indult.

A verseny a hét elején felmérésekkel kezdődtek, majd szerdán rajtolt az első futam. A négy nap alatt tíz futamot sikerült lebonyolítani a rendezőknek. Szerdán két futamot rendeztek, amiből az olasz Xsita és a Spirit of Nerina egy - egy futamot nyert. Csütörtökön három futamot vitorlázott a mezőny, ebből kettőt a holland Yellow Rose nyert és mellette egy ötödik helyével, feljött az összetett második helyre. A csütörtöki harmadik futamot ismét a Spirit of Nerina nyerte, de mellette egy harmadik és egy nyolcadik helyet ment, amivel összetettben öt futam után negyedik helyen állt. Az Xsita 2,5,2 futameredményeivel meg tudta őrizni vezető helyét. Pénteken szintén három futamot sikerült rendezni, amiből kettőt a Spirit of Nerina nyert és mellette egy második helyével az élre ugrott nap végére. A Yellow Rose egy hetedik egy második helye mellé begyűjtött egy futamgyőzelmet így második volt nyolc futam után. Ezen a napon az Xsita 6,4,4 futameredményeivel visszacsúszott a harmadik helyre.

A zárónapon két futamot sikerült rendezni. A Spirit of Nerina egy harmadik és egy első helyével megnyerte a VB – t. Az Xsita futamgyőzelmével és egy második helyével ezüstérmes lett. A dobogó harmadik fokára is olasz hajó ért fel az utolsó napi hetedik és harmadik helyével, illetve kellett az is hozzá, hogy a Yellow Rose - t negyedik helye mellett kióvták az utolsó futamból.

Eredmények:   

Hamlet Dragon Gold Cup, Hornbaek Előző

Hamlet Dragon Gold Cup, Hornbaek

Extreme Sailing Series Szentpétervár Következő

Extreme Sailing Series Szentpétervár