• Kövess minket!

Hazai

VMG - Velocity Made Good

VMG - Velocity Made Good

VMG - Velocity Made Good

Hol és hogyan lehet kipróbálni a tengeri versenyvitorlázást játékosan? Hogyan lehet elkezdeni a versenyvitorlázást?

Erre az én legjobb válaszom: gyertek el az adriai VMG flottavitorlázásra.

Itt akár Te is lehetsz a kormánynál a játékos versenyeken, vagy a köteleket kezelheted, vitorlát állíthatsz, emellett a taktikai döntéseket is közösen hozza meg a csapat. Tehát itt nem az van, hogy egy jó szkipper megnyeri a versenyt, hanem egy jó szkipper a háttérben csak segít, ha szükséges, de a csapat közösen vitorlázik.

Itt nem a győzelem a fontos, mert mindig mindenki nyer - ez nálunk már hagyomány. :-)

VMG flottavitorlázást azért szervezzük már 5. éve, hogy a kezdők és nem vitorlázók is ki tudják próbálni igazi mélyvízben a tengeri versenyvitorlázást játékos formában. 

Az hogy ki mennyire és milyen mélyen szeretne belelátni és tanulni a tengeri vitorlázásról, a tengerről, csak a résztvevőktől függ, gondolunk itt a tengeri navigáció, térképészet, rádiózás, útvonaltervezés, tengeri kikötés és horgonyzás csínjára-bínjára is egyben. 

Minden évben tavasszal és ősszel szervezzük a VMG flottavitorlázást, ahol minden csapattag minden pozícióban kipróbálhatja magát, akár kezdőként is. A játékos versenyek persze egyszerűsített verseny szabályokkal történek, ami  igazából öt alapszabályt jelent és persze óvás nincs, hanem szép és tiszta vitorlázás. 

Például nincsenek bóják, hanem mi szigeteket kerülünk, úgy ahogy az első vitorlásversenyeken 150-200 éve. A vitás ügyeket este megbeszéljük, és persze minden este van egy rövid elemzés a Navionics trackek összehasonlításával. Az esti megbeszélések állandó témái: vitorlák helyes beállítása, VMG maximalizálás, polár görbe, taktika és minden, ami szóba kerül...   

A tavaszi VMG flottavitorlázás turnusainak időpontjai:

·  2019. május 18-24. (lehet akár egy hétre is jönni, pénteken opcionálisan még a hajón lehet aludni)

·  2019. május 18-21.

·  2019. május 21-24. (pénteken opcionálisan még a hajón lehet aludni)

Ahogy írtam korábban, itt mindenki nyer, és a verseny játékos jellegére helyezzük a hangsúlyt, ami valójában a verseny valódi lényege. A jókedv és a buli garantált…

Emellett persze a horvát szigetvilágot is megismerjük, amennyire belefér az egy hétbe (vagy négy napba)...  A lényeg a kikapcsolódás, a rekreáció, a feltöltődés és hogy gyertek vissza a következő VMG flottavitorlázásra. 

Idén tavasszal Kastelából indulunk Hanse 445-ös (4kabin, 2 mosdó) performance cruiser vitorlásokkal.

A tavaszi VMG flottavitorlázás részletes tájékoztatója itt olvasható.

Jelentkezés:  Lehetőség van egyénileg (kezdőként is lehet jelentkezni) vagy csapatban jelentkezni. Ha egy csapat egyik tagja rendelkezik a szükséges hajóvezetői engedéllyel és kellő jártassággal, ő lehet a hajóvezető, skipper. (Ebben az esetben a részvételi díj kevesebbre jön ki.)

További információ és jelentkezés: aron@meder.hu / +36 20 273 8423 / +36 70 948 1313

Jó szelet!

Méder Áron és a VMG Yachting csapata