• Kövess minket!

Versenyek

Tavaszi bajnokság szép időben

Tavaszi bajnokság szép időben

Gyönyörű időben és jó szélben zajlottak a Tavaszi bajnokság futamai Balatonfüreden április 26-27-én.

Bár az előzetesen meghirdetett előnevezési határidőig nagyon kevesen jelezték versenyzési szándékukat, a verseny lefújásának hírére sorra jelentkeztek be a hajóosztályok szervezői, így mégis sor került a Tavaszi bajnokságra.

13 Finn, 8 F18-as,5 darab 470-es és 4 Repülő Hollandi versenyzett a hétvégén. Összesen 30 hajóban 51 versenyző.

Szombaton 5-7 csomós szélben indult a regatta. Az első futamot a szél nagyot fordult, amiért a pályát módosítani kellett. A 470-eseknél ezt a menetet rendezői hiba miatt törölni kellett, de a többin rendben zajlottak a küzdelmek. 

Vasárnap a keleties szél valamivel frissebben, egyenletesebben fújt (7-8 csomó) így sikerült minden hajóosztályban az eredetileg tervezett futamszám alapján végeredményt hirdetni. 

Mind a négy hajóosztályban egyértelmű volt, hogy ki a legjobb, hiszen az összetettben első helyezettek egyetlen futamukban sem hibáztak!

Finnben Huszár Géza a Sirály VSC versenyzője, Formula 18 katamaránban Várady Szabó János és Petheő Tamás (BYC) győzte le minden egyes futamon ellenfeleit. Hasonlóan jól vitorlázott Majthényi Szabolcs és Domokos András (Spartacus) a Repülő Hollandi mezőnyben, míg a 470-eseknél Gyapjas Balázs és Péch Lóránt győzött mind a négy futamon.

Végeredmény