• Kövess minket!

Versenyek

Szezonnyitás Siófokon is!

Szezonnyitás Siófokon is!

Május 10-én a Siófoki Szezonnyitóval rajtol a Yardstick Országos Flottabajnokság 2014, a Bahart Regatta első futamával. A szezonnyitó vitorlás ünnep Siófok Város, a BAHART, az MVSZ és a Somogy Megyei Vitorlás Szövetség közreműködése folytán valósul meg,

Szombaton, május 10-én 10 órakor a siófoki kikötőben ünnepélyes szezonnyitó ünnepség veszi kezdetét a helyi általános iskola fúvós zenekarának kíséretében. A szezonkezdés siófoki jelképe, a Kishamisról vízrebocsátott palackposta lesz, amely idén először kerül a Balatonba. Délelőtt 11 órakor rajtol a vitorlásverseny, ami az újonnan életre hívott Yardstick Országos Flottabajnokság és egyben a Bahart Regatta első futama is.

Napközben a parton, a gyermekeké a főszerep, kreatív, rajz és zenei programok várják őket. A vízen, a vitorlázók küzdenek egymással, akiket a Szigliget nevű nézőhajóról tekinthetnek meg az érdeklődök. A felnőttek sem maradnak parti események nélkül, őket a gasztronómia és a borászat rejtelmeibe avatják be a kiállítók. Lesz hajóbemutató és Litkey Farkas februárban megjelent könyvét dedikálja a helyszínen.

Délután öt órakor The FreakEnd zenekar koncertje kezdődik, melynek a szünetében lesz a szombati vitorlásverseny és a 2013. évi Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat és Jolle Trophy díjainak átadása.

Este hét órakor kezdődik a siófoki Vértes Konferencia és Wellness Hotelben a Magyar Vitorlás Szövetség hagyományos Vitorlás Estélye, ahol átadják az Év Vitorlázója és a Balaton Kupa díjakat. Fél kilenckor a kikötőben vitorlások lampionos felvonulása teremt látványosságot a parton és a vízen nézelődők számára egyaránt. A kivilágított vitorlások előterében, 21 órakor kezdődik az Ocho Macho zenekar koncertje, melyet az éjszakába nyúló zenés parti zár.

Természetesen, a szokások szerint vasárnap 10 órakor pályaversennyel folytatódik a Bahart Regatta a Balatoni Hajózási Zrt. újjászervezett kupasorozata.

Információ:
http://www.yardsticktrophy.hu/

http://www.balatonihajozas.hu/vitorlasversenyek