• Kövess minket!
OneDesign Trophy

One Design Trophy

Rekordlétszám a Füred Kupa ODT-n!

Rekordlétszám a Füred Kupa ODT-n!

Idén új időpontban, augusztus első hétvégéjén rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club a hagyományos Füred Kupát, amely a 2015. évi One Design Trophy versenysorozat utolsó állomása volt.

Kilenc hajóosztály 71 hajója nevezett az eseményre, amely a verseny történetében rekordlétszámnak mondható. Ez alapján a versenyrendezőség két up-and-down pályán bonyolította le az öt futamból álló versenyprogramot.
 
A szombati nap időjárása rengeteg kihívást támasztott a versenyzők és a rendezők felé. Ezen a napon a füredi partokhoz közelebbi versenyterületen versenyeztek az Elliot770, J/24, Scholtz22 és Sudár Regatta osztályok, míg a távolabbi területen az Asso99, X-35, Melges24, 8mOD és 11mOD osztályok versenyzői mérhették össze tudásukat. Az erős napsütés mellett a bizonytalan keleties szélben többször módosítani, időnként érvényteleníteni kellett már megkezdett futamokat, de a nap végére az X-35 osztály kivételével mindenki teljesítette a tervezett három futamot. A hosszúra nyúlt nap végén a résztvevők számára a Balatonfüredi Yacht Club frissítő görögdinnyéről gondoskodott.
 
Másnap az osztályok helyet cseréltek a két versenyterület között, és ezúttal borongós időben, szemerkélő esőben, de friss keleti szélben szálltak vízre a hajók a reggeli versenyzői értekezletet követően. Egy-egy felhő okozta markáns szélváltozások miatt néha ezúttal is halasztásra, módosításra kényszerült a versenyrendezőség, de ekkorra a résztvevők már rutinosan értelmezték és követték a jelzéseket. A lassan gyengülő szélben végül minden osztályban sikerült teljesíteni az összes tervezett futamot, így egy kiesővel hirdettek végeredményt, amely a mellékletben megtalálható.
 
Köszönjük a részvételt minden egységnek és gratulálunk az elért eredményekhez! Bízunk benne, hogy jövőre is hasonló érdeklődéssel látogatjátok meg eseményünket, amely várhatóan az ideivel megegyező időben kerül lebonyolításra.
 
Végeredmény
 
(Fotó: Rumpler Tibor)