• Kövess minket!

Hazai

Hivatalos bajnokságot rendez a Cruiser osztályszövetség!

Hivatalos bajnokságot rendez a Cruiser osztályszövetség!

Hivatalos bajnokságot rendez a Cruiser osztályszövetség!

A támogató nem, a név egy kicsit változott, idén FOODTEST.hu Cruiser Magyar Bajnokság lesz a neve a balatoni szériagyártású túrahajók immáron hivatalos bajnokságának. A versenyt Balatonföldváron, szeptember 5-8 között rendezi az Orfűi Vitorlás Egyesület a HCC osztály és az MVSZ közreműködésével.

A négy napos, tíz futamra kiírt bajnokság csütörtökön a hajók felmérésével kezdődik, ami az osztály életében egy sarkalatos pont és a nem OD osztályoknak példa is lehet, hiszen a súlymérés mellett a hiányzó felmérési adatok egyeztetése és dokumentálása is megtörténik.

A HCC osztály önállóan rendezi a bajnokságát, amibe az izgalmas futamok mellett, a hangulatos parti programok is helyet kapnak. Lassan két esztendeje együtt versenyeznek a HCC hajók és ez az idő elég volt, hogy egy jó hangulatú flotta álljon össze, aminek legfontosabb eseménye minden szezonban az országos bajnokság. Idén is ennek megfelelően készül a flotta a jeles eseményre, nagy várakozások előzik meg a bajnokságot, különösen annak fényében, hogy az idei ranglistaversenyeket más-más hajók nyerték, így nyílt és kiélezett küzdelemre lehet számítani.

Érdemes tudni a régi-új fő támogatóról, hogy a FOODTEST.hu Ételintolerancia Központ elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres testmozgásnak. Hisznek abban, hogy a helyes, egyénre szabott táplálkozás növeli a sportteljesítményt is.

Az elmúlt években kiemelkedő élsportolók választották a FOODTEST 200+ vizsgálatot, egyéni céljaik elérésének érdekében. Pálinger Kati válogatott kézilabdázó pollenallergiáját küzdötte le. Tóth Cili naturál fitness világbajnok és pro atléta fáradékonyságát, Szávay Ágnes teniszezőnő bőrproblémáitól szabadult meg. Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász puffadását tudhatta maga mögött a vizsgálatnak köszönhetően.

Fontos tudni, hogy az ételintolerancia nem csak profi vagy amatőr sportolókat, hanem minden harmadik embert érinti.