• Kövess minket!

Hazai

Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei

Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei

Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei

Lezajlott az idei One Design Trophy III. állomásának első napja Balatonkenesén.  Bár tervezett futamokat meg tudták tartani mindkét pályán, ugyanakkor nehézségekkel kellett szembenézni mind a résztvevőknek, mind a verseny rendezőinek.

Két pályán összesen 43 egység mérettette meg magát a One Design Trophy idei balatonkenesei állomásán. A versenyen a hagyományokhoz híven a balatoni OD osztályok - Asso99, 8mOD, Melges24, Nautic330, X-35, E770, J24, S22, SR – állhattak rajthoz. Az első versenynapon, mindkét pályán mind a négy tervezett futamot meg tudták tartani, az első hármat friss, 9-14 csomós szélben – tájékoztatott Dávid Júlia versenyvezető, aki a Bravo pályát vitte.

Az Alfa pályán – melyet Aliga irányába raktak – már trükkösebb, folyamatosan irányt váltó szél fogadta a versenyzőket, ami kihívást jelentett számukra -  itt futammódosításra is szükség volt. Mindkét pályán végül rövidítést kellett elrendelni, ugyanis a nap második felében alábbhagyott a szél.

Dávid Júlia elárulta, hogy technikai nehézségek is támadtak az első versenynapon, ugyanis a Bravo pályát biztosító mindkét motoros verseny közben elromlott.

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2020.06/kenese%20odt%20v%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf