• Kövess minket!

Hazai

Felkerültek a hétvégi Burgmann Atomerőmű Kupa eredményei

Felkerültek a hétvégi Burgmann Atomerőmű Kupa eredményei

Felkerültek a hétvégi Burgmann Atomerőmű Kupa eredményei

Hétvégén rendezte Balatonfüreden az Atomerőmű SE hagyományos Burgmann Atomerőmű Kupáját. A verseny két hajóosztálynak volt kiírva, Kalóz és Finn és mind a két osztályban népes mezőny érkezett, mert Kalózban 21 míg Finn – ben 28 hajó állt rajthoz. A Kalózoknak négy, míg a Finneknél öt futamot sikerült rendezni.

Kalózban a Németh Ferenc – Németh Adrián páros nyert, akik nem vitorláztak harmadiknál rosszabb helyet a négy futam alatt (1,2,2,3). Második harmadik és negyedik helyen pontazonosság lett a végén és még az sem volt elég a második helyre hogy valaki futamot nyert. Végül az ezüstérmet Varjas Sándor, váltott legénységgel (Sárközy András, Kutassy László) szerezte meg 2,9,1,5 futameredményekkel. Harmadik pedig a Mayer Tivadar – Mayer Petra páros lett (5,4,3,1).

Finnben is pontazonossággal dőlt el a dobogó, csak itt az első helyért volt nagy csata Lukáts Ákos és Huszár Géza között. Lukáts Ákosnak sikerült két futamot is nyernie és ez volt az a döntő motívum, amivel a versenyt is nyerni tudta. Harmadik lett Kasiser Kristóf, igaz neki is sikerült két futamot nyernie de, de az első futamot kihagyta, illetve ment egy nyolcadik helyet, ami már csak a dobogó harmadik fokára volt elég. A Masters – eknél a versenyt is nyerő Lukáts Ákos lett az első, Huszár Géza a második és Mészáros Zsolt a harmadik. Grand Masters – ben Székely Antal nyert őt Varga Attila és Bíró Béla követte a dobogón. GGM – ben Demeczky Mihály nyert, második lett Sipos Péter harmadik pedig Gál István.

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2018.05/Finn%20ASE.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2018.05/Kaloz%20ASE.pdf