• Kövess minket!

Hazai

Elkészült az 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenykiírása

Elkészült az 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenykiírása

Jön az ötvenedik!!

Elkészült az 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenykiírása.

Mostantól kezdődhet a visszaszámlálás, elkészült ugyanis a 2018. július 26-án rajtoló jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenykiírása. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének ismét az Erste a névadó szponzora, ahogy a Kékszalaghoz tartozó, kicsiknek meghirdetett Kékpántlika versenynek is.

Az utóbbi két évben remek volt az együttműködés a bank és szövetség között, így az Erste Bank úgy döntött az 50. jubileumi alkalomra is az esemény mellé áll, mint névadó támogató.

Külön rangot ad a partnerségnek, hogy a 2018-as verseny már az ötvenedik lesz a sorban, ezt mutatja az is, hogy az Erste egy különleges akciót is indított, így akár a Kékszalag részvételi díjat is átvállalja a bank.

Amit jó leírni még egyszer

Bár a Kékszalag legfontosabb adatait sokan ismerik, lehetnek, akik nincsenek mindennel tisztában - mindenesetre a beszédes számokat érdemes leírni újból:

  • az első Kékszalagra 1934-ben került sor,
  • légvonalban a versenytáv 155 kilométer,
  • a verseny Balatonfüredről indul Balatonkenesétől Siófok felé veszi az irányt, majd jön Keszthely, utána vissza Balatonfüredre,
  • az utóbbi években rendre több mint 500 hajó indult el a versenyen és a Magyar Vitorlás Szövetség arra számít, hogy az ötvenedik versenyen részvételi rekord születik.

Kiírás:

http://compassmagazin.hu/images/2017.12/K%C3%A9kszalag_versenyki%C3%ADr%C3%A1s_2018.pdf