• Kövess minket!

Egyéb

Hétvégén nyit a XV. Balaton Boat kiállítás

Hétvégén nyit a XV. Balaton Boat kiállítás

A Balatoni Hajózási Zrt. 2014-ben már tizenötödik alkalommal rendezi meg hajókiállítását.

Az idei évben közel 40 kiállító cég jelentkezett kiállításunkra, 25 hajót vízen ki is próbálhatnak az érdeklődők, 5 db hajót pedig parton mutatnak be a kiállítók. A hajókon kívül több cég kínál hajómotorokat, hajózási kiegészítőket, hajófelszereléseket, és egyéb vízisport-eszközöket, ruházati terméket, cipőt 8 kiállítási sátorban, 550 m2 szabad területen. Egyre több olyan kiállító jelentkezett, aki mind a vízen, mind pedig a parton be kívánja mutatni kínálatát.

A környezettudatos szemlélet jegyében évről-évre egyre több elektrohajót építő és forgalmazó cég mutatja be újdonságait. Idén összesen 4 elektrohajós kiállító 8 hajót mutat be a közönségnek. 

Az Idei év újdonsága, különlegessége, hogy a látogatók új polinéz proa-vitorlások építését is megtekinthetik, melyek innovatív kötözött-ragasztott falemezes technológiával két-három hétvége alatt elkészíthetők egy használt szörfdeszka árából. A Vulkán versenyproa mellett egy családiasabb túraváltozat építése is megtekinthető. Szintén új koncepció az önköltségi alapú közösségi hajóépítés, mely a keszthelyi Asbóth hajóépítési szakiskolával együttműködve valósul meg májustól, nyáron pedig már az első balatoni proák újfajta strandversenyeken fognak bemutatkozni a nagyközönségnek. Az ősi hagyományokat megújító proa bármilyen vitorlázattal, akár autentikus irányváltós bambusz rudazattal is felszerelhető.

A hajókiállítás sok szempontból egyedülálló Magyarországon: óriási a kiállítás területe több, mint 15 ezer négyzetméter a parton, és még ennél is több, 20 ezer négyzetméter a vízfelületen. A kiállítás megszervezését immár hagyományosan Balatonlelle Önkormányzata is támogatja. A hajókon kívül számos víziturisztikai szolgáltatóval,  ruházattal, hajózási kiegészítőkkel, ételkülönlegességekkel találkozhatnak a látogatók. Idén is lesz Bor-és Pálinka kóstolás a Balatoni Kör borászainak, pálinkásainak jóvoltából. Mindhárom napon a belépőjegy mellé kapott sétahajójeggyel ingyenesen sétahajózhatnak a látogatók a Lelle ms. fedélzetén.