• Kövess minket!

Egyéb

A szörfösök tiltakoznak az integrálás ellen

A Magyar Szörfszövetség elnöksége tiltakozását fejezte ki azért, mert állítása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ? egyik kiadványa szerint ? a szervezet beolvasztását tervezi a vitorlásszövetségbe.

Az elnökség a távirati irodához eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, hogy a MOB a sportfejlesztési irányai és területei című kiadványában "szakmai indoklás nélkül, pusztán külföldi gyakorlatra hivatkozva" tervezi a szörfszövetség integrálását a vitorlásszövetségbe.

„Tervezetében félreérthetően, a valóságnak nem megfelelő módon – más szövetségek mellett – a Magyar Szörfszövetséget is felelőtlenül gazdálkodó szervezetként állítja be – áll a közleményben. – A Magyar Szörfszövetség elnöksége objektív tényekkel tudja alátámasztani, hogy a tervezett intézkedés a sportág olimpiai eredményességét is veszélyezteti, romboló hatású, valamint az a magyar szörf versenysport megszűnéséhez vezethet."

A szövetség elnöksége a közleményben hangsúlyozza, határozottan tiltakozik a beolvasztás ellen, és arra kéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, valamint Borkai Zsolt MOB-elnököt, tegyék lehetővé, hogy a Magyar Szörfszövetség „a jövőben is megőrizhesse önállóságát mint országos sportági szakszövetség."