• Kövess minket!

Hazai

Belép a North Sails a Magyar vitorlázásba

Belép a North Sails a Magyar vitorlázásba

Belép a North Sails a Magyar vitorlázásba

Együttműködési megállapodást kötött a világ vezető vitorlagyártója, a North Sails magyarországi képviselete és a Magyar Vitorlás Szövetség. A North Sails az első olyan támogatója a szövetségnek, amely nemcsak pénzügyileg, hanem szakmai partnerként is segíti a szakmai szövetség munkáját és a hazai versenyek sikeres megrendezését. 

A Magyar Vitorlás Szövetség egyik fontos stratégiai célja, hogy a nemzetközi vitorlázásban fontos szerepet betöltő cégeket megnyerje a magyar vitorlázás számára, és szakmai partnerként bevonja őket a sportág fejlesztésébe. Ennek első lépése a Budapesti Boat Show-n aláírt egy éves időtávra szóló megállapodás a Lineplex Kft-vel, amely a North Sails világmárka hazai képviseletét látja el. 

Bartos Zoltán, a cég ügyvezetője elmondta: a North Sails a világ vezető vitorlagyártójaként számos nagy nemzetközi verseny, többek között például a Volvo Ocean Race és America's Cup hivatalos vitorlaszállítója. A márka vitorláival a One-design osztályokban több nemzeti-, kontinens-, világ-, és olimpiai bajnokságot nyertek, mint a többi vitorlagyártóéval összesen. Holczhauser András, a szövetség főtitkára elmondta: az együttműködésnek köszönhetően tovább bővülnek a szövetség lehetőségei a kiemelten kezelt az utánpótlás-nevelés fejlesztésében, valamint a hazai versenyek zökkenőmentes lebonyolítását illetően.

A Magyar Vitorlás Szövetségről
Az 1929-ben alakult Magyar Vitorlás Szövetség a tagegyesületek szervezete, az egyes vitorlázók egyesületi tagságukon keresztül válnak a sportág részévé. A szövetségnek közel A szövetségnek 140 tagszervezete van, amelyen belül közel négyezer engedéllyel rendelkező sportoló versenyez. Magyarország tavain a tagegyesületek évente összesen több mint kétszáz vitorlás versenyt rendeznek. A versenyzők 50-55 különböző kategóriában,  hajóosztályokban mérkőzhetnek az országos bajnoki címekért. A magyar vitorlázás aktívan kapcsolódik a nemzetközi versenyélethez is. A Balatonon évente négy-hat alkalommal kerül sor különféle hajóosztályokban világ és Európa-bajnokságokra, Európa Kupa futamokra. 

A North Sails-ről
A piacvezető vitorlagyártó márkaképviseletét Magyarországon Lineplex Kft. látja el, amelyet a hazai vitorlázók körében ismert Bartos Zoltán és Vajtai Vajk vezetnek. A márka legújabb, egyedülálló 3Di technológiával (varrás nélküli, egyedi háromdimenziós formázott) készült vitorlák a verseny és túrahajók számára egyaránt elérhetőek. A vitorlákat - szakmai tanácsadás és részletes felmérés után a North Sails Design központjában egyedileg tervezik meg és a cég külföldi üzemeiben készülnek el, egyedülálló technológiával, saját fejlesztésű anyagokból. További részletek: www.northsails.com www.lineplex.hu