• Kövess minket!

Hazai

A Jukebox nyerte a J – 24 Flottabajnokságot

A Jukebox nyerte a J – 24 Flottabajnokságot

A Jukebox nyerte a J – 24 Flottabajnokságot

Hétvégén Alsóörsön rendezték a J – 24 és a Melges 24 osztályoknak a Flottabajnokságát. Az amúgy sem túl népes hazai mezőnynek hétvégén Portorozban is volt nemzetközi versenye emiatt csak a J 24 – es flotta állt rajthoz.

A versenyre végül tíz egység nevezett. Az első napon három futamot sikerült vitorlázni a mezőnynek, amiből az elsőt a Rauschenberger Miklós kormányozta JukeBox nyerte, majd a másik két futamot Litkey Farkas húzta be. Nap végén Litkey – ék vezettek egy ponttal a JukeBox előtt, harmadik helyen pedig az Ijroncat állt.

A második napon kevesebb szél volt, így csak egy futamot sikerült vitorlázni, amit a Budapest Wedding nyert, második lett a JukeBox, harmadik a Team Euline.

Az utolsó napra három futam maradt, amit 10 – 13 kts – es NY – DNY – i szélben sikerült lebonyolítani. Az első futamot a JukeBox, a másodikat a JBond 037 a harmadikat pedig a Jkorszak nyerte. Hét futam után Rauschenberger Miklósék lettek a Flottabajnokok, második lett Litkey Farkas és csapata, harmadik helyen pedig Szabó Péterék végeztek az Ijroncat – el.

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2018.04/J24%20flotta.pdf