• Kövess minket!

Hazai

A 2018 - as vitorlás szezon a Raffica Sailing Team szemével

A 2018 - as vitorlás szezon a Raffica Sailing Team szemével

A 2018 - as vitorlás szezon a Raffica Sailing Team szemével

Az idei szezon kellőképpen eseménydúsan telt a Raffica csapat számára. Ugyan még nem ért véget a 2018-as év, de a Helly Hansen magyarországi nagykövetei már tíz európai országban képviselték hazánk vitorlás sportját, csapatukat és a Helly Hansen márkát. Utazásaik alkalmával megtapasztalhatták a legszélsőségesebb időjárási körülményeket, a hideg, szakadó esőtől kezdve egészen a fullasztó, negyven fokos hőségig. Ilyen változó körülmények között nem kérdés, hogy kulcsfontosságú a megfelelő ruházat, így a versenyekre, edzésekre és vitorlás eseményekre a professzionális minőségű Helly Hansen aláöltözőket, vitorláskabátokat és nadrágokat vitték magukkal.  

A tavaszi időszak a megszokott módon indult a csapat számára. „Téli álmából felkeltve”, a Raffica Sailing Team felkészülési edzéseket tartott, majd részt vettek a Pünkösdi Regattán, amelynek keretén belül elnyerték Helly Hansen Kupát. A verseny végeztével szétszedték a hajót, majd indultak is Svájcba a Bol d’or Mirabaud versenyre. A genfi megmérettetés minden évben fontos állomás a csapat számára, már több alkalommal meg is nyerték. Idén is szép eredmény született, ugyanis a dobogó második fokára állhattak fel Király Zsolt kormányos vezetésével.

Genfből hazaérkezve a csapat egyik fele már a Kékszalagra szerelt, egy kisebb küldöttség pedig elutazott Hágába a Volvo Ocean Race befutójára szurkolni, azon belül is a Mapfre csapatának, akik szintén a Helly Hansen “család” tagjai. Hágából a franciaországi Les Sables d’Olonne felé vették útjukat, hogy találkozzanak Kopár Istvánnal, aki a Golden Globe Race verseny során kikötés nélkül tervezi megkerülni a Földet. A nagy kalandra a Raffica csapat pólóját is magával vitte, a tervek szerint ugyanis a sikeres Földkerülés után ezt a Helly Hansen “ereklyét” közösen elárverezik, a bevételt pedig teljes egészében jótékony célra ajánlják fel. István jelenleg a verseny felénél jár, Helly Hansen színekben vitorlázik az ötödik helyen.

A Kékszalagon a Raffica csapat két hajó között osztotta meg az erejét. A Sponsi és az Evergreen fedélzetén versenyeztek, amelyekkel 13., illetve a nyílt egytestűek kategóriájában a harmadik helyen végeztek. A Kékszalag után sem állt meg az élet, a csapat sportolói többek között Olaszországban, Svédországban, Norvégiában, Görögországban és Horvátországban jártak. “A változatos időjárási körülmények között tesztelt ruházatok kifogástalanul helytálltak a Helly Hansen fejlesztéseinek köszönhetően, versenyzőinknek csak a feladataikra kell koncentrálniuk, mivel a környezeti hatásoktól ruházatuk megvédi őket. Csapatunk eredményeihez tehát a Helly Hansen nagymértékben hozzájárul.”- nyilatkozta Király Zsolt, a Raffica csapat kormányosa.

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® StayDry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. Emellett a márka öltözeteit a világ száznál is több síterepén dolgozó több mint 50 000 hivatásos szakember viseli, illetve a hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.

Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

 

Fotó credit: Török Brigi Photographer