Siófok  20.5  •  2.7 kn       

Keszthely  20.9  •  6 kn       

Balatonfüred  20.2  •  1.7 kn       

Balatonboglár  20.1  •  2 kn       

Orfű  20  •  9 kn       

Velencei-tó  21.4  •  7.8 kn       

Tiszafüred  14.1  •  11.5 kn       

Mályi-tó  14.5  •  8.1 kn       

2024. május 07., kedd

Megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást.

Megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást.

2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben várják a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást. 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben várják a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítás külföldi díszvendége Bulgária, a belföldi Gyula és Békés vármegye lesz.

A megújult Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszt továbbra is a legnagyobb és legjelentősebb hazai kiállítás ebben a tematikában, ahol a látogatók megtervezhetik közelgő utazásaikat, ízelítőt kapnak az utazásszervezők és élményprogramok kínálatából. 23 belföldi és 28 külföldi desztináció önálló standon kínálja utazásait, az érdeklődőket közel 150 kiállító, számtalan élmény és értékes nyeremények csábítják a HUNGEXPO A pavilonjába.

Az Utazás+ kiállítás és a Budapest Boat Show látogatói a kiállítás területén elhelyezett nyereménypontokon elhelyezett nyereményszelvények kitöltésével értékes nyereményekre tehetnek szert. A szelvényeken szereplő kérdésekre helyesen válaszolók között sorsoljuk ki a felajánlott hazai- és egzotikus utazásokat, szállás- és programlehetőségeket, valamint fesztivál belépőket.

A látogatókat úgynevezett élményszigetek várják gyermekek számára kialakított élményelemekkel, élő állatokkal, egy többfunkciós virtuális közösségi térrel és Magyarország átfogó egészségszűrési programjának első megállójaként ingyenes egészségszűréssel várják a szervezők.

Idén is kiemelt szerepet kap egy hazai és egy határon túli térség: a kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Bulgária, a belföldi a történelmi fürdőváros Gyula, valamint Békés Vármegye.

Az Utazás+ kiállítás fókuszában ezúttal az aktív- és kalandturizmus áll, melyhez szorosan kapcsolódik a kerékpározás is. A tavaly első ízben bemutatkozó E-bike Test&Show nagy siker volt, így a szervezők idén is megépítik a csaknem 3000 négyzetméteres tesztpályát, ahol a látogatók kipróbálhatják a kiállított elektromos kerékpárokat. Egy szerencsés tesztelő pedig meg is nyerhet egy értékes Haibike Alltrack 6 elektromos MTB-ot az ebikeshop felajánlásával.

Hagyományosan népszerű eseménye az Utazás kiállításnak a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon, melyen az érdeklődők megtekinthetik, bejárhatják a járműveket, és megtapasztalhatják, milyen érzés tagja lenni a „karavános” közösségnek, hiszen a Karaván Szalonon a kiegészítők és kempingezéshez használt felszerelések mellett jelen vannak a kapcsolódó szervezetek és szövetségek is.

A színpadi programok kavalkádja mellett idén is sok program közül válogathatnak a látogatók: újra nyit a Fesztivál Sziget, lesz Blogger Corner, ahol 9 világjáró osztja meg kalandjait, tapasztalatait és tanácsait az utazásaival kapcsolatban; Járatlan Utakon Fesztivál, amelyen az ország ismert független hátizsákosai és extrém utazói gyűlnek össze, valamint Afrika Expo is.

A rendezvény első másfél napja – szokás szerint - a szakmai közönségnek szól, ahol az üzleti találkozók mellett turisztikai konferenciákat és kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak.

Február 22-én, csütörtökön, a Turizmus Kft. szervezésében izgalmas előadásokkal készülnek a résztvevők számára, amelynek témái között lesz az idei labdarúgó Európa-bajnokság turisztikára gyakorolta hatása és az elmúlt évek gazdasági-turisztikai számainak elemzése.

A kiállítás másnapján, pénteken neves turisztikai szakemberek által szervezett, a desztináció marketingben kulcsfontosságú szakkönyvekről szóló beszélgetés-sorozat várja az érdeklődőket, ahol könyvekkel és könyvekben kalandozva ismerhetünk meg számos újdonságot a turisztikai iparágról.

Az Utazás+ kiállítással egy időben megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a Budapest Boat Show.

A hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvényén a látogatók megtekinthetik a különböző márkájú motoros és elektromos hajókat, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások és ruházatok közül, valamint a vízi sportokhoz szükséges eszközöket is beszerezhetik.

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Vitorlás Akadémia közreműködésével a 2024-es kiállítás díszvendége a Vitorlázz Itthon program, melynek célja a hazai vitorlázás, azon belül is a fiataloknak szóló „kishajós” vagyis jollevitorlázás nyújtotta élmény népszerűsítése, emellett a kiállítás keretein belül az Akadémia központi standján is hangsúlyozottan jelenik meg hazánk szerepe az olimpiai vitorlázás történetében.

A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innovációk bemutatására, ezzel a céllal immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, így az elmúlt év fejlesztései és a pályázat nyertesei is a kiállításon mutatkoznak be.

A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó 70 cég mellett színes programkínálattal várja mind a szakmai mind a nagyközönséget.

A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke pedig a Hajóipari Vállalkozók Egylete.

A kiállításokkal kapcsolatos további információk a www.utazas.hungexpo.hu, a https://boatshow.hu/, az https://utazas.hungexpo.hu/e-bike-test-and-show/, a https://karavanszalon.hu/, valamint az http://www.afrikaexpo.hu/ és a https://www.jaratlanutakon.hu/ oldalakon találhatók.  

Élmény és inspiráció az egész családnak a megújult Utazás+ kiállításon Előző

Élmény és inspiráció az egész családnak a megújult Utazás+ kiállításon

Újdonság pályázat: Íme a díjazottak az ország legnagyobb hajó és vízi sport kiállításán! Következő

Újdonság pályázat: Íme a díjazottak az ország legnagyobb hajó és vízi sport kiállításán!