Siófok  16.1  •  4.9 kn       

Keszthely  16.9  •  10 kn       

Balatonfüred  15.8  •  5.2 kn       

Balatonboglár  15.8  •  5.5 kn       

Orfű  14  •  8 kn       

Velencei-tó  16.6  •  13.6 kn       

Tiszafüred  14.4  •  10.1 kn       

Mályi-tó  12.8  •  5.3 kn       

2024. május 07., kedd

A Vici nyerte a VII. Viapan Bavaria 32 Országos Bajnokságot

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Vici nyerte a VII. Viapan Bavaria 32 Országos Bajnokságot

A Vici nyerte a VII. Viapan Bavaria 32 Országos Bajnokságot

2020 szeptember 17.-20. között rendezte meg a Karsailing Vitorlás Sport Egyesület – együttműködve a Bavaria 32 osztályszövetséggel és a Magyar Vitorlás Szövetséggel – a Bavaria 32 hajóosztály országos bajnokságát Balatonlellén a BL Yacht Clubban.

A versenyrendezőség 11 futamot tervezett és ezt a tervet meg is tudta valósítani a négy nap alatt igazán változatos szélviszonyok között. Egy napon egyáltalán nem fújt a szél így parti halasztásba fulladt az aznapi lelkesedés. A versenyrendezés vállalta egyes futamok megszakítását vagy rövidítését is, amikor a szélviszonyok változása miatt az esélyek egyenlősége különösen sérült volna. Dicséret érte.

A futamok során óriási, de mindvégig sportszerű harc zajlott a versenyző egységek között és az objektív okok miatt gyengében teljesítő Szélénk csapatát is üdvrivalgás fogadta a befutóban.

Jóllehet az első két nap után már látszott, hogy a Vici és a Skywalker egységek közötti harc fogja az elsőséget eldönteni, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az egész mezőny csak néhány percen belül vagy esetenként csak métereken belül futott be. Tehát azt mondhatjuk, hogy igazán erős volt és valamennyi egységtől folyamatos koncentrációt igényelt a bajnokság mindegyik futama.

A Vici és a Skywalker egységek között az utolsó futam volt a legizgalmasabb. A rajtot követően a Skywalker néhány hajóhossz előnyre tett szert és a futamgyőzelem egyben a bajnoki címet is jelentette volna a csapatnak. A Vici folyamatos, gyors fordulókkal és széltaktikával próbálta a távolságot csökkenteni. Így a két hajó egymásra figyelve és forgolódva haladt a pályán nem törődve a többiekkel, akik közül többen is megelőzték őket. Ezzel a taktikával a Vici csapata (Mező Zoltán, Bártfai Zsolt, Varga Levente, Tartsay Vilmos) Gecse Balázs taktikussal kiegészülve a kieső futamokkal kombinált összpontszám alapján az első helyre tudott kerülni összetettben.

Összességében idén is egy kiváló bajnokságot rendezett a Karsailing a Viapan támogatásával, a meghívott versenyrendező csapat (Győri Attila és Kákonyi Krisztina), a BL Yacht Club és nem utolsó sorban a Bavaria 32 osztály lelkes és felkészült hajó egységei.

Jövőre – Veletek - Ugyanitt

HUN - 1502 (Vici)

Eredmények:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/Hs3GuA0H2HoA8XD0/a-vici-nyerte-a-vii-viapan-bavaria-32-orszagos-bajnoksagot-4CIaoy.pdf

Viharos Unitef Kupa Földváron Előző

Viharos Unitef Kupa Földváron

Hét futamban dőlt el a Dragon és Folke bajnoki cím Következő

Hét futamban dőlt el a Dragon és Folke bajnoki cím