Siófok  21.3  •  15.6 kn       

Keszthely  18.9  •  8 kn       

Balatonfüred  20.9  •  7 kn       

Balatonboglár  20.8  •  13.2 kn       

Orfű  21  •  14 kn       

Velencei-tó  20.6  •  14.4 kn       

Tiszafüred  21.2  •  1.8 kn       

Mályi-tó  20.2  •  6.9 kn       

2024. május 01., szerda

A cirkálóktól a katamaránokig: az Erste World és Kollmann András fotókiállítása Balatonfüreden!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A cirkálóktól a katamaránokig: az Erste World és Kollmann András fotókiállítása Balatonfüreden!

A cirkálóktól a katamaránokig: az Erste World és Kollmann András fotókiállítása Balatonfüreden!

A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj látogatói és résztvevői számára az Erste World különleges meglepetéssel kedveskedett: a balatonfüredi Vitorlás téren négy napon át kiállítja Kollmann András legendás vitorlásokat és vitorlázókat ábrázoló, asszociatív fotóit.

Az idei 49. Kékszalag Erste World Nagydíj az Erste World és a Magyar Vitorlás Szövetség közös megállapodása alapján az értékteremtésről szól. Ennek nyomán született az Erste World és Kollmann András közös kiállítása.

Kollmann András asszociációinak középppontjában legendás hajók: karbonból készült modern vitorlások és a múlt században vagy még korábban épült tradicionális jachtok, valamint a mögöttük álló emberek: vitorlázók, hajóépítők állnak. A látványos fotók a mai magyar vitorlázásról is élethű és hiteles képet festenek, a sport klasszikus és modern vonásainak együttes megjelenítésével.

A kiállítás ötlete akkor született, amikor az Erste World és a Magyar Vitorlás Szövetség megállapodtak arról, hogy az idei Kékszalaghoz kapcsolódó kommunikációban az értéket és az értékteremtőket, a hajókat és a versenyzőket, valamint a hozzájuk kapcsolódó történeteket együttesen jelenítik meg.

A látogatók a bemutatón a leghíresebb balatoni hajókkal, többek közt a 75-ös cirkálókkal, a Tramontanával vagy a Tabuval, illetve a modern vitorlások közül a Fifty-Fiftyvel, az Artemissel vagy az Extreme 40-esekkel és a Rafficával ismerkedhetnek meg. Minden hajó mellett szerepel a hozzá legjobban kapcsolódó ember: kormányos, hajóépítő, hajótulajdonos sajátos, Kollmann-szemszögből fotózott portréja is, amely a művész benyomásai, ismeretei alapján mutatja be például Litkey Farkast, dr. Kollár Lajost vagy Cittel Lajost.

A kiállítás a nem szakavatott nézők számára is élvezetes: a hajókhoz fűződő sztorik, a lenyűgöző fények és Kollmann András asszociációi mindenkihez közelebb hozzák a balatoni vitorlázást.

Ha többet akarsz tudni a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjról, keresd fel honlapunkat: www.kekszalag.hu


A 49. Kékszalag Erste World Nagydíjról

A Kékszalag és a Kékpántlika névadó támogatója az Erste World.
A Kékszalag további támogatói: Audi, Generali, Herendi Porcelánmanufaktúra, Ilcsi Szépítő Füvek, Seiko, Travel Channel, T-Systems, Balatonfüred és Budapest Boat Show.
A verseny médiapartnere: Aqua, Balatonfelvidék Neked, Balatonfüred.hu, Compass, DigiSport, First Class, Lánchíd Rádió, Óra Magazin, Porthole.hu Sailing.hu, Vitorlázás, Világjáró.
A verseny együttműködő partnerei: Antenna Hungária Zrt., Balatoni Hajózási Zrt., Balatoni Vízirendőrség, NauBit, Novofer, Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kékszalag sajtóközpont: kekszalag@livepr.hu
tel.: +36 1 225 7835

További magyar vitorlás eseményekről itt tájékozódhat: www.hunsail.hu

Badacsonyi körtúra egy összecsukható kerékpárral Előző

Badacsonyi körtúra egy összecsukható kerékpárral

Különleges meglepetéssel készül az Erste World! Következő

Különleges meglepetéssel készül az Erste World!