Siófok  13.3  •  3.2 kn       

Keszthely  12.9  •  0 kn       

Balatonfüred  13  •  2.6 kn       

Balatonboglár  13.2  •  3.2 kn       

Orfű  13  •  4 kn       

Velencei-tó  13.9  •  5.3 kn       

Tiszafüred  12.8  •  2.9 kn       

Mályi-tó  14.1  •  1.4 kn       

2024. május 03., péntek

Hazai siker a BMVI Kupán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hazai siker a BMVI Kupán

Hazai siker a BMVI Kupán

Július első hétvégéjén elstartolt az MVSz által szervezett RS Feva és Laser Pico  versenysorozat, melynek első fordulójának a balatonmáriafürdői Hullám Vitorlás Sportegyesület adott „otthont” A BMVI Kupán nyolc Laser Pico és három RS Feva típusú hajó vett részt. A végeredmény három nap lefolyása alatt született meg. Az verseny első napján, pénteken a tervezett próbaverseny sajnos elmaradt az időjárás viszontagságai miatt, hiszen másodfokú viharjelzést adtak ki. A másnap annál nagyobb izgalmakat rejtett, a versenyzők szombat reggel 8.00 –kor találkoztak a kikötőben, ahol konstatálták, hogy az előző napi szélhez képest, erre a napra vajmi kevés jutott. Két futam zajlott le aznap sikerrel, az első futamban szerencsére megérkezett a kellően várt szél, ám a második futamra elfogyott, de a versenyvezetők és a gyerekek nagyon kitartóak voltak. A vasárnapi futam relatíve hektikusan telt, hiszen a szél újfent megtréfálta a versenyvezetőket és a versenyzőket egyaránt. Három futam indult el a verseny utolsó napján, ahol az első futamot a vezetők lefújták, mert útközben elfogyott a szél. Ezt követően a második futam a délután korai óráiban sikerrel végbement, folyamatos kis széllel, s végül a harmadik futamot törölni kényszerültek a versenyvezetők a viharossá vált időjárás miatt.

A nap végén következett az eredményhirdetés és díjátadó. Galácz György Balatonmáriafürdő polgármestere is részt vett a háromnapos versenyt záró eseményen, s személyesen adta át a versenyzőknek a jól megérdemelt díjakat. A dobogó mindhárom fokát a helyi HVSE versenyzői foglalták, ezzel visszaszerezve az összesített egyesületi versenyért járó BMVI Kupát a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület csapatától

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogatták az idei versenyt: Magyar Vitorlás Szövetség, 3B Turisztikai Egyesület, Balatonmáriafürdő Önkormányzata, PortA/B étterem, Hullám Villa, Garai Szikvíz, Túravitorlás Egyesület, Novofer. 

Az Extrem Sailing Team nyerte az idei Horváth Boldizsár Emlékversenyt, 50 percen belüli idővel. Előző

Az Extrem Sailing Team nyerte az idei Horváth Boldizsár Emlékversenyt, 50 percen belüli idővel.

420-as csapatbajnokság Következő

420-as csapatbajnokság