Siófok  16.1  •  2.4 kn       

Keszthely  15.9  •  9 kn       

Balatonfüred  15.8  •  7.8 kn       

Balatonboglár  16  •  3.7 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  16.1  •  6 kn       

Tiszafüred  19.9  •  2.7 kn       

Mályi-tó  22.9  •  7.1 kn       

2024. május 03., péntek

Májusban teszik újra vízre az 1846-ban épült Kisfaludy gőzöst Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az utolsó munkálatokat végzik az újjászülető Kisfaludy gőzhajón, amely várhatóan május elsején áll szolgálatba Balatonfüreden. A gróf Széchenyi István által 1846-ban vízre bocsátott első lapátkerekes gőzös séta-, rendezvény- és múzeumhajóként működik majd

Májusban teszik újra vízre az 1846-ban épült Kisfaludy gőzöst Balatonfüreden

A tervek szerint hamarosan elkészül, május elsején pedig már szolgálatba is áll az eredeti formájában újjáépített Kisfaludy gőzös Balatonfüreden. A hajót uniós források segítségével, két éve készíti a Balatoni Sétahajózási Kft. A gróf Széchenyi István által 1846-ban vízre bocsátott első lapátkerekes gőzös séta-, rendezvény- és múzeumhajóként működik majd, ugyanis a szalonteremben egy kis kiállítását is berendeztek, ami bemutatja majd, milyen volt a 19. századi hajózási kultúra – olvasható a balatonfured.hu-n.

Az új hajót a Balatonfüredi Városi Múzeumban található makett alapján építették újra, mivel az eredeti tervek megsemmisültek a második világháború alatt. Ugyanakkor a vendégek igényeihez igazodva készítettek egy fedett felépítmény a hajó hátsó részére, ami az eredeti tervekben viszont nem szerepelt. Magát a hajót egy elektromos és egy dízel motor hajtja majd.

 Vitorlástörténeti kiállítás nyílik a parton Előző

Vitorlástörténeti kiállítás nyílik a parton

Compass a Bahart Regatta médiapartnere! Következő

Compass a Bahart Regatta médiapartnere!