Siófok  20.7  •  8.4 kn       

Keszthely  22.7  •  9 kn       

Balatonfüred  20.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  20.1  •  7.8 kn       

Orfű  22  •  4 kn       

Velencei-tó  20.6  •  11.4 kn       

Tiszafüred  22.3  •  7.4 kn       

Mályi-tó  22.9  •  6.3 kn       

2024. május 02., csütörtök

Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Látványosan nő az új sétányszakaszok hossza, és a felépítmények kivitelezése is hamarosan elkezdődik a keszthelyi Balaton-parton, ahol az önkormányzat háromszázötvenmillió forintos beruházást valósít meg uniós támogatás segítségével.

Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás

A nyári időjárás sokakat csalogat ki a Balaton-partra, és a május elsejei szezonnyitást követően turisták is egyre többen érkeznek a városba. A beruházás eredményei napról napra látványosabbak a Balaton-parton. Az elkészült és a még hátralévő munkákat Ruzsics Ferenc polgármester sorolta.

- Elsőként a pavilonsor és a strandbejárat előtti sétányszakasz térburkolása készült el, még áprilisban. A hagyományos május elsejei évadnyitó ünnepségre ezt már mindenképpen szerettük volna készen látni. Mostanra új burkolatot kapott a vasúti átjáró és a Borbás Vince sétány közötti terület, valamint nagyrészt az Erzsébet királyné sétány vegyes forgalmú útszakasza is. A vasút melletti parkolóhelyek kialakítása is megtörtént, azt már birtokba is vehették az autósok. Emellett a parti sétányt és a kerékpárutat összekötő, KJAVSE kikötő melletti szakasz térburkolása és a közvilágítás kialakítása is készen van, ide a kandeláberek hamarosan érkeznek.

A polgármester elmondta: a két sétány közötti területen a vízi játszótér alapjai látszanak, mely igazán különleges eleme lesz a keszthelyi Balaton-partnak. A gyermekek három korcsoportja számára is használható, interaktív elemekből kialakított játékparkban a kicsik szórakoztató formában, aktívan szerezhetnek ismereteket különböző érdekes fizikai jelenségekről. A területhez tartozó közművezetékeket már lefektették, a medence és a dobogó alapozása kész, és a süllyesztett vízgépház szerkezetei is elkészültek.

Hamarosan megkezdődik az információs pont épületének felállítása, a skate park kialakítása, valamint az érzékek kertje és egyéb zöldterületek kertészeti munkái.

- Nyár végéig várhatóan minden projektelem elkészül, addig is odafigyelünk rá, hogy a munkák a lehető legkevésbé zavarják a hozzánk érkező vendégeket és a helyi lakosokat – hangsúlyozta Ruzsics Ferenc.

Június 21., a Fritz Segel nap Előző

Június 21., a Fritz Segel nap

 A Pajtás gőzös tragédiájára emlékeztek Balatonfüreden Következő

A Pajtás gőzös tragédiájára emlékeztek Balatonfüreden