Siófok  21  •  10.6 kn       

Keszthely  20.9  •  7 kn       

Balatonfüred  20.7  •  7 kn       

Balatonboglár  20.8  •  11 kn       

Orfű  21  •  12 kn       

Velencei-tó  21.2  •  9.9 kn       

Tiszafüred  23.3  •  11.8 kn       

Mályi-tó  25.1  •  11.1 kn       

2024. május 06., hétfő

Ülésezett az Elnökség - Idén is lesz tengeri bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ülésezett az MVSZ Elnöksége és többek között döntött az idei tengeri bajnokság megrendezéséről

 A Magyar Vitorlás Szövetség Elnöksége a 2012. május 17-i i ülésén a következő témákat tárgyalta meg az MVSZ évi rendes közgyűlését követően.

Elnökségi ülések sajtónyilvánossága
Az elnökség megtárgyalta Siklósi Máté, a legutóbbi Porthole cikk kapcsán született, az elnökségi ülések sajtónyilvánosságát érintő beadványát.
Az elnökség hangsúlyozza, hogy az informálásban a gyorsaság, a hitelesség különösen fontos. Kérve a sajtó képviselőit az ott elhangzottak körültekintő közlésére, köszöni a Porthole beszámolóit, a nyilvánosságot továbbra is meg kívánja őrizni az elnökségi üléseken.

2012. évi elnökségi munkaterv véglegesítése
A Festetics Program végrehatására az MVSZ elnöksége a Közgyűlésen is ismertetett táblázatban megadott feladatokat tűzte ki célul. Az Elnökség lehetőséget biztosít az MVSZ tagságának, hogy az egyes munkacsoport vezetőihez e-mailben juttathassák el észrevételeiket, javaslataikat.

A 2012. évi Szabályzatok és Rendelkezések dokumentumok módosítási lehetősége
A Versenybíró Bizottság az Optimist 2011. évi Optimist ranglista számításánál történtekre hivatkozással előterjesztéssel fordult az Elnökséghez, miszerint az érvényes szabályzatokat és rendelkezéseket – a kivételektől eltekintve - csak az Elnökség módosíthatja a szakbizottságok jóváhagyó határozatával összhangban.
Az elnökség egyetértését fejezi ki abban, hogy az MVSZ szabályzatai elnökségi jóváhagyás nélkül nem módosíthatóak, valamint kijelenti, hogy az adott eset precedens, amit a Versenyrendező és Szervező Bizottságnak ki kell vizsgálni. Ezzel kapcsolatosan megkeresi a Bizottságot, határozatot erről nem hoz az Elnökség.

MTNB rendezési körülményei
Az elmúlt elnökségi ülésre a Sail-ing Kft. által benyújtott, a 2012 évi Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság rendezésére vonatkozó ajánlatát a felelős munkacsoport áttekintette. Takács Viktor az ajánlatot, a rendezés nehézségeire felhívva a figyelmet, összességében elfogadásra ajánlotta.

Az elnökség egyhangú határozatot hozott arról, hogy a beadott ajánlatot az MVSZ elnöksége elfogadja, egyben felkéri a főtitkárt, hogy kössön szerződést a Sail.ing Kft-vel, és ezt a következő ülésen mutassa be az elnökségnek.

Az elnök felkéri Zentai Istvánt, hogy június 30-i határidővel vizsgálják ki a 2011. évi MTNB-t és a következő elnökségi ülésre terjesszék be a javaslatukat.

Budapest, 2012. május 18.

Határozat a 8. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság megrendezéséről

MVSZ Elnökségi feladatmegosztás a Festetics-program végrehajtására (pdf)

Keszthely-Kenese Szóló 2012 Előző

Keszthely-Kenese Szóló 2012

D-One nyílt nap Balatonfüreden Következő

D-One nyílt nap Balatonfüreden