Siófok  22.2  •  4.4 kn       

Keszthely  22.9  •  2 kn       

Balatonfüred  21.9  •  7 kn       

Balatonboglár  22.3  •  2.9 kn       

Orfű  24  •  8 kn       

Velencei-tó  22.8  •  6.4 kn       

Tiszafüred  16.9  •  4.2 kn       

Mályi-tó  20.7  •  3.4 kn       

2024. május 19., vasárnap

Finneseink jól mennek a brit bajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Pál Gaszton 19., Beliczay Márton 20. helyen áll a 86 hajós erős mezőnyben Erős a mezőny a brit bajnokságon Falmoth vizein, hiszen ezután kezdődik a Gold Cup, vagyis az osztály világbajnoksága, ahol a még fennmaradt olimpiai indulási jogokért küzdenek majd a mieink is. Mindenesetre eddigi szereplésük bíztató.

Pár sor a Hungarian Sailing Team Facebook oldaláról, Litkey Árpád szövetségi kapitánytól:
"Ma volt a második nap a Brit Finn bajnokságon Falmouth-ban.

Tegnap két futamot rendeztek. 12-13 csomósról folyamatosan gyengülő szélben voltak a futamok, a második végére 4 csomósra csökkent a szélerő. Nehezítette a vitorlázást, hogy a hullámok megmaradtak a korábbi szélnek megfelelő, 1,5-2 méteres nagysággal. Mindkét futamban a bal oldal dominált. A mieink eleinte próbálkoztak a jobb oldalon is, de ez nem jött be. A második futamban jó sebességüknek és taktikájuknak köszönhetően a 8. és 9. helyen futottak be.

A mai napon három futamot rendeztek. Folyamatosan erősödő szélben vitorláztak, 8-ról erősödött 14-15 csomósra. A hullámok a szélnek megfelelőek voltak. Az első futamban nehéz volt a taktika, mert nagyon csíkos volt a szél. Mindkét oldalról fel lehetett érni az elejébe és mindkettőről le is lehetett maradni. Futamról futamra gyorsulva a nap végére hozták a legjobb eredményüket mindketten, mint az első napon. Pál Gaszton a 15. helyen áll Beliczay Márton a 24. jelenleg a 83 indulóból.
Holnap még két futam lesz, az előrejelzés 18-20 csomós alapszelet ígér."

Árpi beszámolója óta lezajlott a hatodik és a hetedik futam is. Sajnos Gasztont a hatodikban a szigorított rajtbál kizárták, így ő valamelyest hátrébb csúszott. Ugyanakkor Beliczay Marci javítani tudott korábbi helyezésén, így a két magyar egymás közelében áll az összetett listán a 19. és a 20. helyen, bár van köztük 26 pont Gaszton javára.
Mindenesetre ez csak főpróba, az igazán lényeges kérdésekre majd a Gold Cupon kapunk választ.

Aktuális eredménylista: http://www.falmouthfinnfestival.com/nationals-results/C2

Hankóczy (Benacsek) Jenő emléktábla avatás - BYC közlemény Előző

Hankóczy (Benacsek) Jenő emléktábla avatás - BYC közlemény

Berecz a 20. helyen jutott az arany csoportba Következő

Berecz a 20. helyen jutott az arany csoportba