Siófok  15.5  •  0.9 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  15.5  •  2.8 kn       

Orfű  14  •  5 kn       

Velencei-tó  14.1  •  1.7 kn       

Tiszafüred  13.7  •  1.9 kn       

Mályi-tó  13.8  •  4.6 kn       

2024. május 05., vasárnap

Elindult a milliárdos borász

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Las Palmas — Idő előtt befejezték a javításokat, ezért tegnap már este kifutott Las Palmas kikötőjéből az Elisabeth nevű vitorlással Szeremley Huba borász, aki megpróbál segíteni az Atlanti-óceánon 17 napja eltűnt kenus, Rakonczay Gábor (31) felkutatásában.

Elindult a milliárdos borász

– Körülbelül három-négy alatt érhetjük el azt a régiót, ahol nyoma veszett – mondta a Blikknek a tervek szerint májusban hazatérő milliárdos vállalkozó, aki személyesen is ismeri Gábort. – Nagyon sokat számíthat a korábban megszerzett óceáni tapasztalata. A nyílt vízen a technika még gyerekcipőben mozog, néha még akadályozza is a hajóst. Sokkal fontosabb, hogy az ember ismerje az időjárást és a hullámokat – folytatta Szeremley Huba, hozzátéve: régen a hajósok hónapokat töltöttek a nyílt vízen anélkül, hogy a családjuk bármit is tudott volna róluk. Rakonczay Viktória (28) bízik a borász sikerében, ám azt mondja, mivel férje jelenleg egy ívelt vonalon halad, nagyobb a mozgástere, így megtalálására később nagyobb esély mutatkozhat.

– A 16. szélességi fokot elérve már nyílegyenesen nyugat felé evez majd Guadeloupe sziget vonalában. Ha az Elisabeth ugyanezen a szélességen halad, átláthatnak akár egy 60 kilométeres sávot is, és Gábor is észreveheti a vitorlájukat – vélekedett Viktória. Mint arról a Blikk beszámolt, az Atlanti-óceánt egyedül átevező kenussal február 7-e óta nincs kapcsolat. Két nappal korábban hajója kétszer is felborult, majd felesége szerint a vizes, párás környezetben műholdas telefonja meghibásodhatott.

Új helyszínek a hat állomásosra bővült ODT-n Előző

Új helyszínek a hat állomásosra bővült ODT-n

Balatoni ünneplés Következő

Balatoni ünneplés